2023-02-21
每次经过curator都会停低欣赏店铺门口摆放嘅精品,一直想入去食个tea但长期都好多人,今次终于夹到晚饭时间一尝佢嘅食物。餐厅嘅设计令人感觉置身系美术馆咁,坐底仲可以一边欣赏住墙身嘅挂画同精品,系非一般嘅视觉享受!套餐 ($398)我同朋友点了一份套餐,再散叫啲食物share食,套餐包晒汤、沙律、和牛主菜、甜品及饮品。当日嘅餐汤有蘑菇汤,汤系由新鲜蘑菇搅拌而成,食到粒粒蘑菇碎,另外仲有碟带子虾沙律,带子同虾味道鲜甜亦煎得好香主菜方面有10安士和牛,我地点了medium rare, 和牛外面煎得油香,内里肉质嫩冧亦能够锁住肉汁,伴菜嘅仲有青瓜蕃茄沙律及烤南瓜酥脆鸡锤配水牛芝士酱 ($88)鸡锤望落唔大但食落啖啖肉,外皮炸得脆卜卜,再配上水牛芝士酱十分香口意式火腿水牛芝士薄饼 ($98)呢度嘅Pizza系薄脆批底,所以系属于小食而唔系主食,parma ham够油香,配埋芝士同脆批底特别夹Carbonara ($168)谂住最后简单叫个意粉,点知呢个carbonara最有意外惊喜,烟肉件件大大粒,有口感之余烟肉嘅油香亦渗透每条长通粉,值得一试套餐附送嘅是日甜品,二人share啱啱好Gree
套餐 ($398)
酥脆鸡锤配水牛芝士酱 ($88)
意式火腿水牛芝士薄饼 ($98)
Carbonara ($168)
套餐附送嘅是日甜品,二人share啱啱好
Green tea latte
抹茶香味浓郁,走甜亦唔会有苦涩味