2023-09-02 46 浏览
Lúa铜锣湾东角道26号怡安大厦1楼13-15号舖及地下13-16号舖每一次出黎铜锣湾行过见到呢间餐厅都觉得好靓,上层挂满晒灯笼好有越南特式,好似置身系会安古镇咁样,今日终于都有机会黎试下啦生牛肉杂锦汤河汤底好浓郁,食得出无味精系经过长时间肴制嘅,非常有诚意,而牛肉既份量都几多,岩岩半生熟好嫩口,口感一流酸辣香茅炒虎虾扎肉檬粉檬粉炒得非常干身,配料既份量都几多,主要有虎虾肉同埋扎肉,食落少少微辣既感觉,非常开胃越南三味越南三味分别系指,落叶菜牛肉卷, 甘蔗虾串同埋甘蔗猪肉串。。我自己就最钟意甘蔗虾串啦, 食得出系即叫即烤热辣辣,入口非常弹牙三色椒柠檬叶金菇焗鲜蚝上台既时候系用锡纸包住,职员会点火加热待火完全熄灭之后就可以享用啦,一打开已经闻到香味扑鼻,大大只既生蚝以金菇菜垫底,而面层满满三色椒色彩斑斓,非常吸引班兰布甸法包配自家制椰子雪糕呢个绝对系必食既甜品item, 自己本身都好钟意食班兰味既食品,原来系个法包入面注满晒暖笠笠既班兰酱系咁正,开头仲惊会觉得好腻,点知完全冇呢个感觉,反而系刚刚好,呢个真系令人非常回味
Lúa

生牛肉杂锦汤河