2024-02-07
铜锣湾希慎装修过后多左好多新店,Sarasei系其中一间,主打蛋榚甜点,件件都色彩缤纷,非常可爱,趁住团年,人多可以试多啲款式,我都忍唔住买左啲返屋企同家人一齐食。戚风蛋榚切件装有多款选择,即日新鲜制造,入口非常松软。京都焙茶同皇室红茶茶味香浓,浓厚朱古力亦唔会过甜。蛋榚卷卖相极为吸引,原条一条$88,有两款味道,分别系北海道生乳忌廉同皇室红茶北海道生乳。由于两款都想试,亦唔想买两大条,所以买左两件切件。蛋榚入口湿润,甜而不腻,食落非常软熟。北海道生乳忌廉非常幼滑,牛奶味香浓,皇室红茶北海道生乳茶味则带浓浓红茶香气。饭团蛋榚对我黎讲真系好新颖,外型非常可爱,包装同饭团一模一样,法式薄饼包著忌廉蛋榚,十足蛋榚三文治咁,食嘅时候好似食饭团咁撕开包装就食得,非常方便。味道方面,杨枝甘露芒果味相当清新,伯爵茶朱古力茶味香浓,中间仲夹杂左唔少伯爵茶碎片,极有口感。除左切件装蛋榚外仲有原个蛋榚买,下次有家人或朋友生日,一定要试下。
戚风蛋榚切件装有多款选择,即日新鲜制造,入口非常松软。
京都焙茶同皇室红茶茶味香浓,浓厚朱古力亦唔会过甜。