2017-12-11
甜品,永远都系女性既至爱同女友行完街睇完戏,谂住揾个地方坐低食少少嘢见到有新开既餐厅有甜品供应,即刻唔理身边既我,一直拉我入去食😰😰望到舖内装修别致,仲有大大个酒吧位置,心谂银包大出血一直到睇餐牌既时候,又比我觉得出奇地合理相宜女友选择左个芒果味既慕丝蛋糕外观望落都已经令女友唔舍得食我即刻帮佢切开😂😂竟然仲有芒果浆同果肉粒流出黎滑溜既慕丝,配上果肉增加口感带有少少酸,令人食落去唔会太腻而影响感觉旁边仲有一粒粒新鲜既士多啤梨同估佢唔到既粉红色雪葩雪葩食落冰凉甜甜地,配合慕丝蛋糕黎平衡味道我自己身为朱古力控,当然要食朱古力挞用爆炸糖同朱古力焦糖片做伴碟,又够精致,又够特别外表用左有少少甜度既朱古力混合果仁碎黎配合入面带少少甘苦既朱古力表面既果仁碎令整个甜品提供口感,食落感觉到滑溜而又香浓,但又感觉味道好似曾相识咁最后当然要杯榛子咖啡新鲜即磨既咖啡,充满浓郁既豆香,浓而不涩,品尝时慢慢渗出榛子既甜味有咁高水准既甜品,女友即时流露出满足既表情,开心既离开餐厅
同女友行完街睇完戏,谂住揾个地方坐低食少少嘢
望到舖内装修别致,仲有大大个酒吧位置,心谂银包大出血
一直到睇餐牌既时候,又比我觉得出奇地合理相宜
女友选择左个芒果味既慕丝蛋糕
外观望落都已经令女友唔舍得食
我即刻帮佢切开😂😂竟然仲有芒果浆同果肉粒流出黎
我自己身为朱古力控,当然要食朱古力挞
用爆炸糖同朱古力焦糖片做伴碟,又够精致,又够特别
最后当然要杯榛子咖啡
有咁高水准既甜品,女友即时流露出满足既表情,开心既离开餐厅