2018-08-26
荃灣新開左間拉麵店,引入左日本嘅自助售賣機,所以吸引左唔少人黎!我都去朝聖一下!去到門外已經有一群人等緊禁飛仔!拉麵口味唔算好多,主要係4種:1. 櫻花蝦拉麵2. 黑蒜油拉麵3. 辛辣味拉麵4. 魚介味拉麵見到個個都禁禁禁,感覺真係好似係日本一樣!只不過聽到嘅對話係廣東話,而唔係日語😂😂😂點算真係好掛住日本好啦!禁好想要既麵之後,店員就幫我地攞出飛啦!店員知道我地唔係好想要咁多散銀,主動同我地講「散錢可以幫你地唱返做紙幣,唔使擔心啊!」好窩心呀!好彩都唔係等左好耐15分鐘左右就可以入去坐啦!怕甜既平時好少飲汽水梳打水,但店員就介紹左富士山呢一個柚子梳打水比我,唔會話太甜,而且咁耐好清新!!咁朋友就揀完熟水蜜桃梳打水,飲落口好桃味,而且甜甜的!店員見到我着住白色衫又再一次窩心咁俾咗個小圍裙我驚我整污糟白色衫,真係好細心😝😝😝再論盡啲都唔使驚!櫻花蝦拉麵朋友叫咗個櫻花蝦外表都相當吸引櫻花蝦嘅份量都好多!食嘅過程中朋友只係不斷講話「好食」「冇揀錯餐廳」「好彩有排到」!嗚,等都唔等我!😐😐😐辛味拉麵就咁睇以為好辣啦,但係唔食得辣嘅人應該都接受到!拉麵係用咗自家製特級辣油,仲有啲肉碎辣辣地,食落
我都去朝聖一下!去到門外已經有一群人等緊禁飛仔!
拉麵口味唔算好多,主要係4種:
1. 櫻花蝦拉麵
2. 黑蒜油拉麵
3. 辛辣味拉麵
4. 魚介味拉麵
咁朋友就揀完熟水蜜桃梳打水,飲落口好桃味,而且甜甜的!
櫻花蝦拉麵
辛味拉麵
就咁睇以為好辣啦,但係唔食得辣嘅人應該都接受到!拉麵係用咗自家製特級辣油,仲有啲肉碎辣辣地,食落口好惹味!
另外豚肉半肥瘦,食落口一啲都唔膩,兩大片,滿足到食肉獸嘅我!哈
一啖咬落去流心蛋嘅蛋黃即刻湧出嚟!
好正呀會唔會係咁正🤤🤤🤤
整體而言,食物質素同埋環境都一致好評!小店要保持水準,好好經營,為食嘅我繼續支持!