2021-11-17
狮子山下是老公成长嘅地方,特别有感情㗎 ,今日佢又带我嚟食怀旧嘢啦!好开心。豪园面家(现崇山)环境好光洁,有室内同室外,我们选室内进食,侍应生好有礼貌递了餐牌给我们慢慢选择。就连枱上嘅餐纸都印有狮子山好靓呀。我们嘅狮子山下老字号,传统美食新文化。先来两碗老火汤,虫草花猪骨汤好足料,入口热腾腾㗎,味道浓郁。净云吞$36~云吞有七粒,仲有几条菜心添,汤底鲜甜,云吞里嘅虾大大只,本人钟意加一啲酸醋 一同进食,一粒粒食,一流。😋👍黑椒薯仔牛柳粒$98~牛柳粒好淋又大粒,配上黑椒辣辣地好惹味,再加一啖白饭正到不得了啊!连薯仔粒都咋到好脆特别外皮都好香脆,有蜜糖酱甜味。推介😋👍腊肠排骨煲仔饭$88~排骨腊肠煲仔饭,怀旧的味道,家的味道,新鲜排骨啖啖肉,仲有长长嘅腊肠好薄片,最紧要系啲饭呀!配甜豉油不得了,热腾腾 两碗走唔甩,仲有饭焦呀一定要食埋,好有儿时嘅味道。推介😋👍冻拧茶$10~食到咁上下都系忍唔住嗌返杯茶餐厅嘅冻柠茶,咁就完满喇。😉😁
就连枱上嘅餐纸都印有狮子山好靓呀。
我们嘅狮子山下老字号,传统美食新文化。
净云吞$36~
黑椒薯仔牛柳粒$98~
腊肠排骨煲仔饭$88~
冻拧茶$10~
食到咁上下都系忍唔住嗌返杯茶餐厅嘅冻柠茶,咁就完满喇。😉😁