2016-08-04
2048 浏览
据朋友报料话黄大仙新开左间新派茶记好好食,虽然 baby 一听落黄大仙有啲远 😂 但系冇办法啦,为食系绝症!唔通我病到我死下死下都坚持去揾食又话你听咩!差唔到去到果时对面有个大大个狮子山,中意影相既朋友又可以影餐饱当食多餐 📸 位置唔难揾,一出地铁站行几分钟就到,系现崇山商场既地铺黎既,都几大下容纳到五六十人到啦,而装饰都比较新颖,同果到既呀姐了解过呢到开左一个月都冇,岩哂中意热潮既你地!见到佢地个餐牌各方面感觉都系一间好有心经营既食肆,经过呢区不妨一试!食肆,经过呢区不妨一试!< 猪软骨鲜茄汤通粉餐 $45 >其实 baby 好中意食平民野,堪称颓食 baby,呢个猪软骨鲜茄汤通粉餐为必叫项目,唔系个通粉特别,而个汤真系好香浓 😍 茄味十足 🍎 岩哂班 "茄友" 😋 坚系用真材实料制作!个餐配埋个牛油饱、炒蛋,餐茶,真系 fit 到漏油!< 独家刀削公仔面餐 $48 >话说以前细个好中意食公仔面,但系后尾食得太多食到厌,高峰时期系一餐食 6 个公仔面 😂 谂落都几癫,本身就冇谂过叫公仔面食,可惜,人呀,就系犯贱,败系独家两个字 😂 个公仔面以猪颈肉为伴
话说以前细个好中意食公仔面,但系后尾食得太多食到厌,高峰时期系一餐食 6 个公仔面 😂 谂落都几癫,本身就冇谂过叫公仔面食,可惜,人呀,就系犯贱,败系独家两个字 😂 个公仔面以猪颈肉为伴菜,属偏肥型,一啖咬落软淋淋既肥膏你都咪话唔正,应该唔少人中意呢种感觉 😏 而佢地既公仔面的确系比较特别,人手制作,应该系,除非唔系,弯弯曲曲既公仔面,口感有少少硬身,如果问我质感比较似边只公仔面,我会觉得系似细细盒果只点心面,而个汤底个味劲似辛字辣面既汤底,不过系微辣版,个餐一样系跟面包炒蛋餐茶,中意食公仔面既朋友可以一试!
呢只潮和骨其实就系酸甜骨,卖相吸引,baby 本身中意食啲酸甜野,所以咕噜肉、生炒骨、镇江骨等等都系 baby 既飞佛,而呢只骨炸得香脆,冇比个汁整到淋哂,个汁似麦记既泰式酸辣酱,好唔好食?baby 就几喜欢 😋
相信蚝饼系唔少人中意既心头好,呢到既蚝饼炸得香脆,不过我略嫌炸粉太多同咸左少少,但系点左鱼露都可以既,但重点系好多好多蚝 😛
好大煲呀!话就话系两至三人份量,但系四五个都冇问题!煲粥味道正常,个汤再鲜就会更好,不过我个人就比较讲究啲,一煲靓既蚝仔粥既汤应该要用老母鸡猪骨大地鱼去熬,咁就带出好浓香既味道!不过呢煲粥既优胜之处又系极多蚝仔,性价比几高 🙊
呢碗云吞面又系我推荐项目之一,餐牌写住系佢地全人手自家制既全蛋面,所以同一般云吞面既碱水面唔一样,呢到既面有种蛋味,比较爽口果只,但系最出色既唔系面,而系佢地既鲜虾云吞,虾既比例系占好重,所以味道好鲜甜同虾味好重 😋
Wow!听个名真系 real wow 左一声!什么柠茶 BB 呀?于是捉左个姐姐问,原来呢杯柠茶系用左独立新配方去整,唔再系传统既柠茶,唔洗笃柠檬 (当然都有柠檬片),而柠茶入面系有搅匀左既柠檬,所以成杯茶好柠!好柠好饮呀 👯👯👯