2016-08-22
狮子山下曾经系新蒲岗打滚嘅我,当年已经好钟意去九龙城揾食,以前 Thai food 仲未成行成市,反而打边炉或者宵夜系好出名,因为近广播道好多明星到九龙城医肚!当年同一班老细好钟意同客人来辉哥打边炉,老外觉得好新奇好特别,今日约埋 旧同事叙旧故地重游,顺便睇下有乜嘢新鲜出炉!facebook 话 pre-booking promotion 花甲蟹煲, $48 / 4人份量花甲鲜甜够肥大,入口美味没有沙,整个蟹煲食材新鲜好吃,真的很美味!黑毛猪够肥大肉厚,弹牙又有咬口。款式劲多,又特别,整体超满意。炸紫菜响铃是即点即炸的那种,响铃不是来货 level,味道紫菜非常香~脆卜卜好好食,基本上就咁食都 very good!棉花?鱼肚?好雪白!鱼肚厚切滚一阵就吸哂D 汤汁,食落带少少弹性,好有口感!正!皮蛋好新鲜,同平时食既唔同,味香浓!鳝片新鲜没有腥味,比较圆身同爽口,放落汤底十零廿秒食得!食落去真的爽口弹牙够口感!手打芝士牛丸,外皮脆,内软的芝士好creamy。手打虾丸,一件不留,用两种新鲜虾来打的虾胶,足料最爽口,我喜欢有点韧。午餐肉十分合适打边炉!以前睇啲明星饭局系有"辉哥泡饭"同埋"辉
花甲鲜甜够肥大,入口美味没有沙,整个蟹煲食材新鲜好吃,真的很美味! 黑毛猪够肥大肉厚,弹牙又有咬口。 款式劲多,又特别,整体超满意。 炸紫菜响铃是即点即炸的那种,响铃不是来货 level,味道紫菜非常香~脆卜卜好好食,基本上就咁食都 very good! 棉花?鱼肚?好雪白!鱼肚厚切滚一阵就吸哂D 汤汁,食落带少少弹性,好有口感!正! 皮蛋好新鲜,同平时食既唔同,味香浓! 鳝片新鲜没有腥味,比较圆身同爽口,放落汤底十零廿秒食得!食落去真的爽口弹牙够口感! 手打芝士牛丸,外皮脆,内软的芝士好creamy。 手打虾丸,一件不留,用两种新鲜虾来打的虾胶,足料最爽口,我喜欢有点韧。 午餐肉十分合适打边炉! 以前睇啲明星饭局系有"辉哥泡饭"同埋"辉哥混酱"的,但而家你想食到嘅话当然就要睇缘份啦!话晒辉哥都系神级 厨师!