2009-07-22
5月26日, 是夜去elements睇戏, 但又唔想去elements揾食... 于是行咗过佐敦渡船街一带, 闻名已久的添记开饭!::: 法式三文治 (小) ::: $21同呀比一人一个小法包~ 法包同材料都系冇得拣嘅, 啱晒我呢d有选择困难症嘅人~ 一落完单, 一人独撑大局嘅老板就将2条法包放入焗炉. 由于系即叫即焗, 所以都要等好一阵子. 等大慨10分钟, 当法包焗至香脆时, 老板就大手夹起馅料夹入法包内. 馅料有齐咸猪手、五香腩肉、札肉及嚼肉, 加埋青瓜丝同萝卜丝, 再洒上少少胡椒粉~ 真系好丰富!! 一咬个包d碎就散到一地都系, 劲脆! 用松化黎形容就更加贴切!! D料呢就真系各有特式, 猪手咸香、腩肉够油、札肉清新、最令人回味系嚼肉, 食到有鹅肝既质地同香味! 青瓜丝同萝卜丝中和番d肉既油腻, 每一啖都食到好丰富嘅味道, 好好味!!::: 蒜茸包 ::: $5又系烘到劲脆! 蒜茸好香~ 牛油味都特别. $5个实在系超值!舖头细细, 得2张高凳. 客人都系外卖多, 不过有幸坐低食都系一番特别风味! 你会见到一地都系面包碎. 一边食可以一边睇下报纸介绍, 或者睇下电视仔. 甚至研
::: 法式三文治 (小) ::: $21
::: 蒜茸包 ::: $5
舖头细细, 得2张高凳. 客人都系外卖多, 不过有幸坐低食都系一番特别风味! 你会见到一地都系面包碎. 一边食可以一边睇下报纸介绍, 或者睇下电视仔. 甚至研究下舖头入面卖嘅越南食品~ 简单又美味的一餐!