2019-02-02
上网见到元朗都有黄金糕食,见系附近做完facial, 特登过黎试一试佢门面系啲旧式茶楼格局,但环境光猛干净企理👍🏻春蛋烧卖,男友至爱。仲有窝蛋牛饭,金钱肚。点心热辣辣,牛肚入味又够冧猪润肠。肠粉皮太厚,猪润太细块,手指尾甘大,完全唔得🤢特别request要蒸萝白糕,店家好好帮我蒸❤️蒸糕再加豉油食其实好好味,不过肥仔男友就钟意煎,比较香口。萝白糕正常,都系粉多萝白少,腊味都唔算多,同依家一般酒楼食到既差唔多。最后系今餐主角,香煎黄金糕。煎比较脆口,口感烟靭,系我钟意既。有椰香味,唔知有无得成底买呢🙈🙈 终于都俾我揾到间系岩我口味既,因为唔多地方有,多数都要旧式酒楼先有得食。而且之前食过几间一系无味,一系太冧,唔够烟靭。相信我会成日黎帮衬,只为我最爱既黄金糕😋总结,点心味道一般,但胜在有怀旧点心食,而且价钱算平,更重要系,呢度可以感受到大财团无既小店人情味。
门面系啲旧式茶楼格局,但环境光猛干净企理👍🏻
猪润肠。肠粉皮太厚,猪润太细块,手指尾甘大,完全唔得🤢
特别request要蒸萝白糕,店家好好帮我蒸❤️
相信我会成日黎帮衬,只为我最爱既黄金糕😋