東歐餐廳

Ivan The Kozak
餐厅提供正宗乌克兰菜,可以品尝到独特嘅东欧风味,例如基辅炸鸡扒、乌克兰罗宋汤、传统饺子传统饺子、乌克兰蜂蜜蛋糕、古法焙鹿肉门口有块墙贴满「支持乌克兰」memo纸添,一入餐厅布满东欧的装饰,以红色为主调,东欧色彩的枱椅,墙上挂满基辅市 (乌克兰首都)的风景画,感受到乌克兰人开心庆祝的气氛,所以都几适合聚餐🥰⭐️记得一定要预先book枱,Walk in有排你等位呀👓乌克兰风味蜂蜜蛋糕·经典原味 $88·开心果味 $94乌克兰嘅特色嘅蛋糕,香港真系好少地方食到俄罗斯蜂蜜千层蛋糕。有少少木槺蛋糕粗鞋质感,但蛋糕唔系海绵蛋糕甘松软,甜度适中淡淡蜂蜜味,得意啰,可能个人口味问题所以唔觉得太出色好好食😓正常蛋糕份量,但其实$90都几贵😓个人觉得原味好食啲比较传统,开心果味唔算好强烈开心果/果仁味,无太大特别。⭐️见每一枱必定会叫一个蛋糕,再加插蜡烛,啱晒庆祝生日!👓招牌芝士焗牛脷盅 $108招牌菜式之一,选用上等牛脷,厚切牛脷片,淋上浓郁芝士酱汁,每一口都充满了浓郁的芝士香气,另外仲有蘑菇粒配料。外层酥皮有啲似饼干,稍微有点硬不过都好食👓古法香烧猪肋骨 $198菜式上枱时满满仪式感,侍应在猪肋骨淋上酒精
⭐️记得一定要预先book枱,Walk in有排你等位呀

👓乌克兰风味蜂蜜蛋糕
·经典原味 $88
·开心果味 $94

⭐️见每一枱必定会叫一个蛋糕,再加插蜡烛,啱晒庆祝生日!

👓招牌芝士焗牛脷盅 $108

👓古法香烧猪肋骨 $198
菜式上枱时满满仪式感,侍应在猪肋骨淋上酒精并开火,造成火焰效果,打卡一流😘肉质都几淋、入味,大嚿有肉,都可以值得一试

👓驰名基辅炸鸡扒 $198
一个鸡肉球包住牛油炸,外皮香脆香口,内里系流心牛油,一切开牛油就涌出来。伴碟一堆薯片,但薯片有少少硬 唔太薄脆 比较失色

👓焗苹果鸭胸 $258
招牌菜式之一,鸭胸的厚度刚好。比较钟意当中嘅苹果片同莓酱,惹味 同鸭胸味道好夹

👓南瓜汤 $58

⭐️其实食物质素唔错环境有气氛,但比较精致 份量偏小 价钱亦偏贵