2019-07-07 116 浏览
店舖唔算大, 得几张枱, 不过都多人帮衬, 好快都坐满晒😲 重点系一行入去成间舖要头都系笋既气味😂, 其实我本身都唔系一个笋既爱好者, 不过呢个气味可以证明呢间餐厅既食物都系真材实料😎桂林米粉-干伴($38)桂林米粉其实即系米线😂本身个粉都跟左唔少配料, 例如: 肉末, 酸豆角, 花生, 葱花, 酸辣笋, 不过本身我食花生所以走左花生🤔 我觉得佢既肉末可以多返少少, 因为个粉食落有D干🙊 我朋友话好似我果碗仲臭过佢果碗😂 因为我朋友果碗系螺蛳粉, 不过我本身既体质唔太食得笋, 所以俾晒我朋友食, 佢话D笋好好食, 好入味😎柳州螺蛳粉(汤)($48)同样地呢个粉都有配唔少既配料, 螺蛳肉, 肉末, 酸豆角, 脆花生, 葱花, 酸辣笋, 黑木耳, 脆腐竹😌 汤既粉相比之下出色过桂林米粉, 而且螺蛳粉够弹下, 再配埋咁多款既配料, 十分惹味🤩三味爽脆鱼皮(原价:$48) (跟餐:$38)出面已经好少见呢款捞鱼皮🐟有两只味, 一款酸辣, 一款系酸, 鱼皮好弹牙, 两款既味道都好正, 好开胃🤰🏾 我觉得绝对值得一试⚠️餐厅位置有少少难揾, 佢写就系系威达商业大厦, 但系其实佢系系商业大厦既左手边

桂林米粉-干伴($38)
桂林米粉(干捞)

柳州螺蛳粉(汤)($48)
柳州螺蛳粉

三味爽脆鱼皮(原价:$48) (跟餐:$38)
三味爽脆鱼皮

⚠️餐厅位置有少少难揾, 佢写就系系威达商业大厦, 但系其实佢系系商业大厦既左手边行多4个舖位就会见到
2019-07-06
桂林米粉(干捞)
柳州螺蛳粉
三味爽脆鱼皮