4月2日, 去电影中心睇戏前就在附近的好面线食个lunch~ 看见店里有卖呀菲最爱的拌米线, 还有店中传来的汤底香气… 好似都几ok~::: 猪颈肉热拌米线 ::: $28卖相都几精致, 不过我嫌份量太少. 猪颈肉烤得颇干身, 食落有肉香~ 淋上店方声称独门秘制嘅酱肉汁, 仲有d花生碎、榨菜、酸豆角、芽菜同芫茜葱捞埋一齐食~ d米线几烟韧~ 整体都几好味! 不过虽然话系热拌, 但其实都系暖而已. 呢点我ok, 因为我唔钟意食太热~::: 羊肉菜肉饺酸辣米线 + 冻奶茶 ::: $28 + $6汤底酸辣味十足, 但系都应该有落味精, 食完好口渴. 羊肉带少少膻味, 肉质一流, 一咬就开~ 菜肉饺有d散, 可能佢渌得太耐, d皮爆开咗. 味道就普普通通, 索唔到酸辣汤底.冻奶茶奶味比较重. 够晒冻, 中和到酸辣嘅味道.::: 豆浆 ::: $3外卖咗个豆浆睇戏饮, $3又好平~ 细细支方便携带. 雪得够冻~ 甜味不重, 但豆味亦不浓.店子地方唔算大, 但就好够光猛, 同埋都好干净企理~ 戏院呢头无咩选择, 想食米线都会拣番呢度~

::: 猪颈肉热拌米线 ::: $28

冻奶茶奶味比较重. 够晒冻, 中和到酸辣嘅味道.

::: 豆浆 ::: $3

猪颈肉热拌米线