2021-10-02
~ 晚餐.粢饭、上海小笼包、煎饺子、担担面、咸豆浆、酸辣汤、樽仔奶茶、冻豆浆~🍚 粢饭 👉🏼 即叫即整,油炸鬼好脆,配埋榨菜同肉松好夹,份量太少。🥟 上海小笼包 👉🏼 咬落去会爆汁,美中不足之处有只痴住笼边,夹个时烂咗导致汤汁漏晒出嚟。🥟 煎饺子 👉🏼 两面煎香脆,馅料全韭菜,超少肉碎,食落去比较油。🍜 担担面 👉🏼 有花生粒,花生酱,肉碎,辣,但面条不是传统幼面,汤底稀同淡,失败之作。🍲 咸豆浆 👉🏼 有虾皮、榨菜、油炸鬼,成碗当饮水,无咩味。🥘 酸辣汤 👉🏼 酸同辣啱啱好,有蛋丝、猪红、猪皮、黑木耳丝。🧋 樽仔奶茶 👉🏼 唔够浓味,太细樽。🥛 冻豆浆 👉🏼 豆味偏淡,少甜。㊙️ 个人评价 👉🏼 粢饭唔错,其他真系麻麻💸 埋单免加一 👉🏼 $172🏡 地址 👉🏼 九龙湾牛头角道77号淘大商场2期地下G208-209号舖☕️ 一个人的餐桌 一个人的孤独 请我饮杯咖啡 浏览下网志 谢谢
🧋 樽仔奶茶 👉🏼 唔够浓味,太细樽。
🥛 冻豆浆 👉🏼 豆味偏淡,少甜。
㊙️ 个人评价 👉🏼 粢饭唔错,其他真系麻麻
💸 埋单免加一 👉🏼 $172