2011-05-15
食元气途中我同阿琪提议一阵去食糖水,阿琪提议再次嚟心饴,其实我谂住去第二间不过又唔知边间好行到去~~哗,好多人喺出面排队等位呀,即刻好唔想等,但照行埋去睇个究竟。无人喺出面派筹,阿琪就冲咗入去,即刻就有两个吉位,点解出面又排晒长龙o既?都有两个人等位呀,唔理lu我哋唔客气食先上次我系食花冰,今次要试吓其他。我又哗啦,原来加咗价呀,上次我食个花冰都系$35,今次要成$45呀,好过份我拣咗A5心花怒放苹果挞伴雪糕,雪糕紧系我最钟意o既朱古力味啦今次有啲惊喜,因为个苹果挞真系好好味,同食苹果批差唔多,外层好脆,好似食送粥𠮶啲脆卜卜,薄身啲,不过我觉得略为甜咗少少。唔知黄色伴碟𠮶啲系咩嚟呢?侍应太忙我无问呀至于阿琪就食S10挪亚方舟(包三球雪糕:榴梿雪糕+云呢拿雪糕+朱古力雪糕)本应系$35,因为榴梿味所以要加$3本来我都想拣呢个,不过我唔想食蕉所以拣咗A5,我有试过榴梿雪糕,好重榴梿味,同出面食到𠮶啲差唔多。阿琪就嘥啦,食净半条蕉&啲生果,话好饱㖞加咗价,所以我短时间内都未必会再去,等王先生减价或者有团购优惠我至再帮衬啦食食吓o既时候我哋留意到有心太"硬",哈哈,新嘢噃,应该唔系朱古力制成品
上次我系食花冰,今次要试吓其他。我又哗啦,原来加咗价呀,上次我食个花冰都系$35,今次要成$45呀,好过份 我拣咗A5心花怒放苹果挞伴雪糕,雪糕紧系我最钟意o既朱古力味啦
唔知黄色伴碟𠮶啲系咩嚟呢?侍应太忙我无问呀 至于阿琪就食S10挪亚方舟(包三球雪糕:榴梿雪糕+云呢拿雪糕+朱古力雪糕)本应系$35,因为榴梿味所以要加$3
阿琪就嘥啦,食净半条蕉&啲生果,话好饱㖞 加咗价,所以我短时间内都未必会再去,等王先生减价或者有团购优惠我至再帮衬啦