2018-01-03 92 浏览
上次去始创买野嘅时候,已经比呢间布置到好似置身沙滩一样嘅餐厅吸引,见今日有时间就同老婆约埋阿爸阿妈一齐黎试下佢啦。呢间餐厅喺始创中心地库,一落扶手电梯就见到「野海玩店」个招牌,非常抢眼。原来佢地每晚都有LIVE BAND唱歌,啱晒钟意一边听音乐、一边食饭嘅朋友。佢地嘅音乐都几好听架,绝对唔系大吵大闹果种,感觉舒服。 餐牌图文并茂,又有多款选择。最后我地拣左个2人餐及两个1人餐。饮品方面,除了套餐包嘅汽水同柠茶外,特别要赞下佢地喺每张台都放左两樽水,有温水,有滚水,绝对系贴心服务。餐前小食有餐包、餐汤同沙律。生蚝尺寸接近一台iPhone 6,而且味道鲜甜。因为我同阿妈都系「蚝客」,所以除左生蚝外,仲有炸蚝,炸粉唔厚,唔会食到油冧冧。呢个意式蒜香海蚬意大利粉,蒜香味浓加上海蚬数量算多,非常吸引。我就唔食鳗鱼嘅,但阿爸阿妈就拣左呢个日式鳗鱼炒饭,仲一路食一路赞个鳗鱼好味道添。份量够大,四个人分刚刚好。由于牛扒经烤过烤焗,味道够香,肉味又够浓,再点埋个蒜蓉汁,够晒惹味。呢个海鲜拼盘,除左有原只波士顿龙虾外,仲有大虾、青口、海蚬各两只、仲有香甜嘅粟米同蒜蓉包,而整个海鲜盘都沾满香浓嘅芝士,芝味满

佢地嘅音乐都几好听架,绝对唔系大吵大闹果种,感觉舒服。

餐牌图文并茂,又有多款选择。
最后我地拣左个2人餐及两个1人餐。

有温水,有滚水,绝对系贴心服务。

餐前小食有餐包、餐汤同沙律。

生蚝尺寸接近一台iPhone 6,而且味道鲜甜。

因为我同阿妈都系「蚝客」,所以除左生蚝外,
仲有炸蚝,炸粉唔厚,唔会食到油冧冧。

意式蒜香海蚬意大利粉

日式鳗鱼炒饭

烤纽西兰短骨肉眼扒(12安士)
份量够大,四个人分刚刚好。由于牛扒经烤过烤焗,
味道够香,肉味又够浓,再点埋个蒜蓉汁,够晒惹味。

焗原只波士顿龙虾海鲜拼盘
仲有香甜嘅粟米同蒜蓉包,而整个海鲜盘都沾满香浓嘅芝士,芝味满分。

最后送上甜品,有我最爱嘅芒果慕丝,食埋佢呢餐就完美啦。
意式蒜香海蚬意大利粉
日式鳗鱼炒饭
烤纽西兰短骨肉眼扒(12安士)
焗原只波士顿龙虾海鲜拼盘