2023-06-20
📍POPMAZE(西环)西环坚尼地城爹核士利街10B号坚尼地大厦地舖今日港岛游,落住雨搭叮叮,有啲凉风吹入嚟,好写意,唔觉唔觉就撘到去坚尼地城总站,落车就无雨真系好,走几步见到间玩味十足嘅cafe就比佢吸引咗入去,一入去又落雨,拣个半开放式窗位坐,边睇住街外边食嘢,真系别有一番风味☺️☺️☺️👉早晨 💰$128😋😋😋😋.8/5我叫佢做三眼仔早晨,个三只炯炯有神嘅太阳蛋,好似发光咁望住你,搞到有啲唔舍得破坏佢。有埋新鲜沙律菜伴醋汁,好清新开胃,有助解腻。两块又香又脆嘅烟肉,一啲都唔觉得肥腻。而呢孖肠食落去无失望之余,仲有喜感,因为平时食个啲都系好重膻味,又难入口。个人认为呢碟嘅重头戏系个炸蕃薯条,本人最喜欢之余,仲要炸到外脆内软,新鲜热辣,好味到唔停得口😋😋😋👉蕃茄烟肉水波蛋意粉 🍝💰$138😋😋😋😋.5/5一嚟到就将只水波蛋吉穿佢,蛋汁慢慢流出嚟,个感觉好治愈。特调酱汁挂满系每一条意粉上,煮得好入味,又唔会太林,食得出系用上心机同时间去慢慢熬整出嚟,烟肉切到细细,挂埋系意粉上,食落口有多一重口感,整得好味嘅意粉唔系四围都有得食,而呢度就有喇☺️☺️👉Flat White 💰$42😋😋😋😋.8/5
西环坚尼地城爹核士利街10B号坚尼地大厦地舖
😋😋😋😋.5/5
👉Flat White
💰$42
😋😋😋😋.8/5
比我平时饮开嘅,呢杯咖啡味特别香浓,鲜奶又打得好滑,暖笠笠咁慢慢叹,睇住街外嘅人同雨🫣🫣🫣
👉Match Latte
💰$45
😋😋😋😋.3/5
抺茶系列系我首选,每次见到都唔可以放过,呢杯都唔例外,果然有惊喜,饮得出系用上盛嘅抺茶粉,好香浓,略带微苦,夹埋鲜奶,唔会比奶味盖住,发挥到抺茶香,媲美得上某品牌抺茶饮品,抺茶控一定唔可以放过呢杯
回头: yesYesyes!!埋单时,店长仲同我预告定将会更新餐牌,咁好味嘅嘢食同咁舒服嘅环境,搞到我已经谂定下次几时再嚟慢活😍😍😍