2021-09-04
一直听唔少人讲科学园几多野食,就衬weekend谂住入去行下,食个lunch😀我地之前踩单车会经过外面,但入去慢慢行下真系第一次,环境几舒服,好适合一家大细,好多空间比小朋友玩,仲有d科技展览学下野🤓-我地个日想食点心,就见到呢间餐厅 - 农,唔讲唔知原来只系新开左几日,因为客人已经坐满左indoor既位置,所以我地坐左outdoor,可能个日落完雨凉凉地同佢有部大冷气机吹住,所以都唔觉得热,outdoor位置仲几靓,好适合打卡📸-🐮牛榛仔 (榛子朱古力饀) 2件 $49卖相非常可爱既牛牛,入面系多到会爆出黎既朱古力酱,所以细细啖咬第一啖就好了🙈d朱古力酱唔太甜,小朋友一定会食得好开心😃-🐣BB鸡 (叉烧饀) 2件 $49饮茶最钟意食叉烧包既W小姐,见到呢只劲cute既鸡仔已经唔记得左佢系叉烧包,不过食落又都几好味,d饀都几多😚-🐻熊薯包 (紫薯馅) 2件 $49呢个包除左卖相100分之外,味道都满分💯真系好惊喜咁好食,流心紫薯饀好足料,都系会多到爆出黎,紫薯少少既甜味,配上浓浓朱古力味既熊仔包,系我地一致认为最好食既包🥰-🥟幻彩带子饺 3件 $58饺子皮用左浅蓝加粉红色,成件事好梦幻
🐮牛榛仔 (榛子朱古力饀) 2件 $49
🐣BB鸡 (叉烧饀) 2件 $49
🐻熊薯包 (紫薯馅) 2件 $49
🥟幻彩带子饺 3件 $58
饺子皮用左浅蓝加粉红色,成件事好梦幻好靓,未食一定要打卡先💕饺子馅用左原只大大粒带子,加上翠玉瓜同鱼子,口感层次非常丰富,好好味😋
🌽蜑家水果粟 $78
一上枱好sharp,颜色好丰富,但同时feel到会好辣🔥不过佢既水果粟唔系一般粟米既甜,真系超级甜😍又辣又甜,几正,连食唔到辣既W小姐都忍唔住食左几旧😎
🥩山寨叉烧 (牛肉) $168
平时d叉烧系用猪肉,今次呢个系高级版用炭烧美国牛小排,烧到香喷喷,同时又做到大家都爱半肥瘦叉既比例,好味🤤份量仲几多,推荐😃
🦆爆汁乳鸽
当日开张优惠有2位用餐送一只乳鸽,不过就算系送都唔系hea,仲比埋手套,唔怕整污糟,非常贴心🥰乳鸽好juicy,皮脆肉嫩,钟意食既值得一试😙
🍍凤梨酥
非常可爱咁系个雀笼摆盘放左菠萝样既凤梨酥,上枱时仲热辣辣,好似岩岩焗出黎咁,满满既凤梨饀,好香既凤梨味,有惊喜👍🏻
🌼桂花乌龙 $28
呢间餐厅真系好推荐大家去试,因为每一道菜上枱时,我地都好surprise,真系玩味十足,食得开心之余又真系几好味👍🏻