2023-10-16
话说秋高气爽又系露营嘅季节,但香港天气仍然唔系打风落雨又系相当炎热冇秋凉嘅意思。咁去商场叹住冷气露营又几好玩㖞!旺角朗豪坊新开咗间露营风主题西餐厅CAMPSITE把户外乐趣带入室内大玩豪华露营!有大量木材和绿色植物,非常舒服嘅大自然气息。烧原条鱼 餐厅会先整熟啲野食,店员在我哋隔离搭咗个烧烤架,再模仿豪华营地煮食,由职员即场烧让比我哋食,仲可以扮烧烤打卡影吓相。鱼肉烤到好香,鱼肉的质地紧实,鱼皮香脆,保留鱼肉鲜味。火焰烤啤酒罐鸡呢道菜巴闭啦!店员会将成只鸡烧比我哋影相,再拎返厨房帮我哋切件,劲大只鸡,鸡皮又薄又脆,鸡肉充满酒香味,估唔到肉质咁嫩滑。烤鲭鱼牛油果意大利面摆盘出色,烤鲭鱼带有浓郁嘅海洋风味而且皮薄脆肉滑。牛油果口感绵密令意粉非常creamy,意粉挂汁弹牙。营火朱古力棉花糖夹饼 玩味十足!第一次烧棉花糖,仲要在商场餐厅烧!烧烧吓著左火😹佢配咗曲奇饼同朱古力酱,烧一吓就夹埋饼食,口感香甜。
咁去商场叹住冷气露营又几好玩㖞!
烧原条鱼
鱼肉烤到好香,鱼肉的质地紧实,鱼皮香脆,保留鱼肉鲜味。
火焰烤啤酒罐鸡
烤鲭鱼牛油果意大利面
营火朱古力棉花糖夹饼
玩味十足!第一次烧棉花糖,仲要在商场餐厅烧!烧烧吓著左火😹
佢配咗曲奇饼同朱古力酱,烧一吓就夹埋饼食,口感香甜。