2022-01-12
🌟黄金坚壁 🍞 $95 (9.5/10)呢个真系强烈推介 非常有惊喜 同普通嘅西多士唔同 用咗比较厚身嘅面包 食落几松软 另外面头铺咗啲芝士 但系存在感唔太高 冇乜芝士味 另外烟肉嘅份量超多 铺满成个多士 咸度适中 淋埋啲蜜糖浆咸咸甜甜咁好好食 另外配埋啲沙律就更加有清新感啦 另外仲有几条焦糖香蕉 不过焦糖面唔算好多 如果可以再硬身少少就好啦桃花岛 🍝 $95 (8/10)呢个其实同普通嘅Carbonara冇乜分别 因为用咗酸忌廉酱 所以个酱汁比较杰身 两个人分享食会比较好 食落冇咁漏 配料除咗有传统嘅烟肉 仲有烟三文鱼 意粉嘅份量都几多 作为午餐绝对够晒饱 另外午餐包一杯黑咖啡 如果想转做其他饮品 补返差价就可以 太极拳 ☕️ +$8呢杯其实系Piccolo所以份量相对比较少 用咗杯传统中国嘅茶杯好得意呀 咖啡豆有两种可以选择 分别系巴西豆同埋埃塞俄比亚豆 前者就比较nutty 后者就水果香比较重 对于唔太钟意苦涩味嘅我黎讲 后者比较适合OVERALL: 大推荐🤩 (9/10)另一间趣味十足嘅小店 以中国风为主题 小店内嘅装修餐具全部都行中国风 而且小店对菜式嘅起名都好用心 全部配合晒
桃花岛 🍝 $95 (8/10)
太极拳 ☕️ +$8
OVERALL: 大推荐🤩 (9/10)
另一间趣味十足嘅小店 以中国风为主题 小店内嘅装修餐具全部都行中国风 而且小店对菜式嘅起名都好用心 全部配合晒中国主题 食物嘅质素都唔错 特别系个法式西多士 真系超级好食 另外小店有提供lunch set 加钱可以配是日甜品 性价比都唔错