2015-05-06 1632 浏览
上个Happy Friday带咗妈妈去铜锣湾食饭无去呢到几个月,原来成橦大厦都变咗人地嘅觅食天堂,净系等 lift都等咗 20分钟先去到要觅食嘅朋友要留意番喇!好彩上2个星期已经 book好位,见到好多walk-in嘅人都话要等成个钟先有得开餐!我地等咗10分钟就入得喇嚟到充满睹城风味嘅餐厅,果然设计都系玩味十足五彩十色嘅糖果仲放晒系台面任食我地小食就要咗招牌哈哈虾!上到台有小小惊喜,因为数一数都有10条虾,都几抵!外表有啲似吉列炸虾,不过食落炸面好薄好脆内面嘅虾肉都好弹牙添,点埋个酱,真系可以一次过食几条都唔系问题因为啱啱整起热辣辣,加埋冻冻地嘅酱,撞埋一齐仲好食一齐上台嘅仲要啲沙律菜,令整体感觉可以清爽啲,啲沙律菜捞埋啲黑醋汁,酸酸地几开胃见到隔黎台见到噤滋味,我地都忍唔住见多咗个烧烤酱猪肋骨(半份)试一试,一嚟到又系大大份今次呢个配埋薯条添,果然系US Style!薯条炸得脆而唔干,热辣辣点埋蓄茄酱,真系爽到唔驶讲猪肋骨嘅肉都唔小,好容易就可以切到好多肉,食落软稔,肉汁仲保持得好好我因为惯晒食肋骨位,所以好快就可以拆晒啲骨妈妈就好斯文噤用纸巾包住骨位,噤就可以慢慢拎住食烤猪肋骨嘅
上个Happy Friday带咗妈妈去铜锣湾食饭
嚟到充满睹城风味嘅餐厅,果然设计都系玩味十足
五彩十色嘅糖果仲放晒系台面任食
招牌哈哈虾
因为啱啱整起热辣辣,加埋冻冻地嘅酱,撞埋一齐仲好食
烧烤酱猪肋骨(半份)
今次呢个配埋薯条添,果然系US Style!
烧烤酱猪肋骨
薯条炸得脆而唔干,热辣辣点埋蓄茄酱,真系爽到唔驶讲
烧烤酱猪肋骨
我因为惯晒食肋骨位,所以好快就可以拆晒啲骨
烧烤酱猪肋骨
妈妈就好斯文噤用纸巾包住骨位,噤就可以慢慢拎住食
烧烤酱猪肋骨(半份)
烤猪肋骨嘅酱系有小小甜甜地嘅,几有特色!
热带水果茶
两人个就叫咗个热带水果茶 share,甜甜地又健康!除咗水果味,仲有百香果味添
热带水果茶
不过如果坐得热啲就仲好
原本谂住要加茶,结果都唔驶,够晒我地饮
墨西哥呛辣鸡肉薄饼
既然系US Style,点可以唔叫番个薄饼先!辣嘅薄饼比较少食,今次就试吓个墨西哥呛辣鸡肉薄饼!其实个 pizza一嚟到,我地都知会食唔晒,因为份量真系好大,如果我地唔系心思思想咩都试,我地会见多个小食就算,不过 book咗噤耐,系要试吓嘅!
啲芝士多到睇唔到啲料
墨西哥呛辣鸡肉薄饼
一食就食到鸡肉,同其他薄饼上面嘅料唔同,鸡肉未焗到干争争,处理得唔错
食咗两啖就知咩事喇,阵辣味开始嚟料,同个名一样,系呛辣!所以要小心,不过钟意食辣嘅,又觉得好正!薄饼皮又脆,唔会太厚,配埋唔同嘅配菜,味道好特别!虽然系好饱,但我都食咗两大块先停手嫁

今次食得几滋味,连妈妈都话要番转头食多次呀
2015-04-17
  • 招牌哈哈虾