玩味搞鬼餐厅 - GoodDay BadDay MaMaDayMamaDay旗下一间玩味十足嘅cafe,之前CK已经试过另一分店OMG MamaDay,觉得食物水准同环境都唔错,所以今次决定同朋友试埋呢间比较一下有咩唔同装修方面两间分别唔算大,都系以复古玩味为主,布置劲有创意同艺术感!店员都系耐心地俾到菜式上既意见 ! 菜式方面,每一道菜都系以玩味搞笑命名,可以好肯定讲当大家念住呢d风格嘅餐厅都系黎打下卡为主,抱住食物质素会唔太高既期望黎,但试过之后系一定会欣赏佢地嘅大胆创新,绝对唔系「Mamaday」!简单介绍一下CK同朋友叫左D咩野食野饮啦 : 好邪恶咸蛋牛油果蟹肉pizza🦀🥑🍕 $145越邪恶越吸引, 首先卖相精美, 薄脆的饼底铺满咸蛋黄, 然后放置了牛油果粒, 以及带肉的蟹钳, 中间再放置了沙律菜, 每一口都品尝到咸蛋黄的味道, 真的很邪恶香脆紫薯窝夫配云呢拿雪糕🍠🍦😍 $108一上枱就即刻俾佢𠮶阵香气吸引住,真系忍唔住想即刻开动!呢个紫薯窝夫真系超级正,外层香脆,咬落去仲有一阵清脆嘅声音,好满足🤤!天然既紫薯馅料甜而唔腻,真系食到唔想停口🍠最完美嘅系配埋一球云呢拿雪糕🍦!雪

简单介绍一下CK同朋友叫左D咩野食野饮啦 :
好邪恶咸蛋牛油果蟹肉pizza🦀🥑🍕 $145

香脆紫薯窝夫配云呢拿雪糕🍠🍦😍 $108
一上枱就即刻俾佢𠮶阵香气吸引住,真系忍唔住想即刻开动!呢个紫薯窝夫真系超级正,外层香脆,咬落去仲有一阵清脆嘅声音,好满足🤤!天然既紫薯馅料甜而唔腻,真系食到唔想停口🍠最完美嘅系配埋一球云呢拿雪糕🍦!雪糕浓郁嘅香味配埋香脆嘅窝夫同紫薯嘅绵密口感,真系将成个嘅层次感拉到极致,食落去有种幸福嘅感觉💖

宇治抹茶涩涩地 $48
香气浓郁高品质,甜味同涩味有良好既平衡,且口感优雅醇厚。

🥥夏日热辣辣, 好热好热降温椰子沙冰 $56
沙冰好绵滑,唔会有碎冰,口感超正 ! 椰子香甜味浓,慢慢饮都唔会变淡,仲加入蓝色嘅海盐雪糕 洒上爆谷 层次好丰富 ! 尼杯消暑解渴够晒正!

🍹摆乌龙嘅lychee💰$48
除咗有特别嘅「非常把鬼」玻璃杯,呢度全部饮品都好靓好得意,呢杯荔枝茶几好饮,唔甜又清新 !

希望下次有机会可以再试埋铜锣湾果间啦

GoodDay BadDay MaMaDay