临近新年介绍下中菜先ฅ•ω•ฅ大排档 酒楼 中菜厅就去得多@blacksheeprestaurants 旗下口利福 @holeefookhk 呢种格局既又有冇试过呢?带玩味得黎又不失高贵格调一入门口就系人人都打卡既金色招财猫墙去到用餐位置以深红色为主调背景不停播住80年代歌曲 仲比佢rick rolled左( ˃ ᵕ ˂ )菜式方面 佢主打粤菜with a twist◦潮式浸蚬用调味过既鱼露加切碎左既蒜蓉辣椒芫荽淋上已经打开既蚬其实同原版大致一样 无咩新元素◦虾多士x大阪烧非常厚既虾多士 上面铺左同样非常厚既椰菜丝配左大阪烧酱汁同木鱼碎其实的确几夹 不过味道惊喜就唔大( -᷄֊-᷅ )◦陈蒜豉油粉丝蒸蛏子王名乎其实既蛏子王影唔出咋 差唔多有筷子咁长.ᐟ‪‪‬ 肉质都好饱满粉丝索哂重蒜既豉油汁 正(˶ˊᵕˋ˵)◦炭火蜜汁黑豚叉烧当晚我最喜欢既一道菜(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)对我黎讲 叉烧既肥瘦岩岩好 咬落爽弹唔会太肥腻炭火烧到有㶶边效果 蜜汁亦好够香甜◦虾籽葱油捞面配脆炸瑶柱丝两只颜色既面应该主要系拍摄效果食落无分别既( ⑉¯ ꇴ ¯⑉ )本身虾籽同葱汁已经好香仲要落埋炸瑶柱师系有加乘作用捞面冇碱水味亦
临近新年介绍下中菜先ฅ•ω•ฅ

其实同原版大致一样 无咩新元素

◦虾多士x大阪烧
非常厚既虾多士 上面铺左同样非常厚既椰菜丝
配左大阪烧酱汁同木鱼碎
其实的确几夹 不过味道惊喜就唔大( -᷄֊-᷅ )

◦陈蒜豉油粉丝蒸蛏子王
名乎其实既蛏子王
影唔出咋 差唔多有筷子咁长.ᐟ‪‪‬ 肉质都好饱满
粉丝索哂重蒜既豉油汁 正(˶ˊᵕˋ˵)

◦炭火蜜汁黑豚叉烧
当晚我最喜欢既一道菜(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)
对我黎讲 叉烧既肥瘦岩岩好 咬落爽弹唔会太肥腻
炭火烧到有㶶边效果 蜜汁亦好够香甜

◦虾籽葱油捞面配脆炸瑶柱丝
两只颜色既面应该主要系拍摄效果
食落无分别既( ⑉¯ ꇴ ¯⑉ )
本身虾籽同葱汁已经好香
仲要落埋炸瑶柱师系有加乘作用
捞面冇碱水味亦都好爽口.ᐟ

见到Black Sheep仲新开左间川菜餐厅
真系就黎咩菜式都比佢玩哂~(˘▾˘~)

#lastbitematters #lastbitematters_central
  • Char  siu