2022-01-30
Tiramisu波 同各款手工意粉一直好吸引我眼球 嚟到第一印象好好 铺位够大而空间感十足 坐得舒服🍝Scallops, Lumpfish Caviar, Lobster Sauce, with Fresh Pappardelle💰HKD138 (7.7/10)3大粒煎带子几新鲜juicy 墨鱼籽偏向系点缀 主要味道靠龙虾汁 传统龙虾汤味道😋唔错🦞至于意粉 一开头卷唔起 黐埋一齐好惊🤣好彩入口又几正常 唔会粉团咁 厚薄度ok 微蛋香不过欠烟韧感 that’s why卷唔到 🌮Tacos: Avocado, Chicken, Mango Dressing💰HKD95 (Rating: 6.5/10)本身都几钟意食Tacos 钟意牛油果同鸡肉 但呢个唔系好啱我口味 一来薯角占咗50%(麻麻地薯角 如果系沙律都好啲)二来Tacos整体入口偏干 馅料唔够平衡同饱满 鸡肉干实 牛油果/guacamole比例偏少 最突出反而系dressing嘅香茅味 ☕️Tiramisu, Mascarpone, Kahlua, Almond💰HKD72 (Rating: 7/10)呢度甜品卖相都好靓 tirami
呢度甜品卖相都好靓 tiramisu都特别可爱!甜度系我喜欢嘅中等甜度 不过行冇咖啡味路线 重杏仁味 所以就唔系我一向喜欢𠮶种🥸另外重榛子味 mascarpone部分好轻身 入口泡沫咁嘅smooth质地 喜好上真系好睇人 适合喜欢杏仁榛子人士!似我想要浓啡就唔太啱
🌰Marron Latte💰HKD45 (Rating: 7.6/10)
店员推荐栗子饮品line 我自己饮栗子拿铁 不过唔系好饮到栗子味🤨但单纯以一杯latte讲 就觉得几好饮😛咖啡几浓 nutty 奶味唔会过重 似冇咁甜嘅焦糖玛其朵
总结:Quality time! 适合同朋友聚餐倾下计打下卡✨