好耐好耐无食何兰正喇~搬咗新铺后地方大咗,坐得好舒服好阔落~而且真系每一个角落都系打卡位!下昼同夜晚嘅𝗺𝗲𝗻𝘂都唔一样;下昼系𝗰𝗮𝗳𝗲,有咖啡饮同唔同嘅面包菜式,而夜晚系酒吧主打中西𝗳𝘂𝘀𝗶𝗼𝗻同手工啤酒。整体来讲,食物真系又有特色质素又高!真系𝗛𝗢 𝗟 𝗝𝗘𝗡𝗚 (゚∀゚)系会想无限回头试晒𝗺𝗲𝗻𝘂上嘅所有野嘅餐厅!ღ 顺德风情双籽三文鱼他他配香脆云吞皮 $𝟭𝟮𝟴三文鱼籽同三文鱼粒好鲜甜,放上云吞皮度食口感好丰富。不过酱汁有一浸酸酸地我唔太钟意嘅味道,可能大家会觉得开胃🙊╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬ღ 二十四小时慢煮伊比利亚叉烧,配煎日本太阳蛋,红洋葱渍,香喷喷香葱猪油捞饭 $𝟭𝟳𝟴呢个叉烧饭真系我每一次去何兰正都必食!佢真系唔系一个普通嘅叉烧蛋饭,叉烧真系超!好!食!又软又腍!配埋劲香嘅猪油捞饭,超惹食,完全唔想分俾隔离𠮶个食🥲唯一缺点系太阳蛋熟咗少少,如果再多多啲蛋汁捞饭就正喇!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟵/𝟭𝟬ღ 香煎澳洲和牛脸,配沙嗲金菇汁,樱花虾煎肠粉 $𝟭𝟴𝟮呢个真系中西合璧!沙嗲汁超香超惹味!虽然和牛

ღ 顺德风情双籽三文鱼他他配香脆云吞皮 $𝟭𝟮𝟴

呢个叉烧饭真系我每一次去何兰正都必食!
配埋劲香嘅猪油捞饭,超惹食,完全唔想分俾隔离𠮶个食🥲
唯一缺点系太阳蛋熟咗少少,如果再多多啲蛋汁捞饭就正喇!

ღ 香煎澳洲和牛脸,配沙嗲金菇汁,樱花虾煎肠粉 $𝟭𝟴𝟮
呢个真系中西合璧!沙嗲汁超香超惹味!虽然和牛脸冇我想像中咁软腍,但牛味好香,同酱汁好夹。肠粉煎得好香口,好好食𝘁𝗼𝗼𝗼𝗼𝗼𝗼🤪
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬
西班牙油炸鬼 | 花生吉士酱 | 焦糖炼奶 | 黑芝麻雪糕

ღ 西班牙油炸鬼 | 花生吉士酱 | 焦糖炼奶 | 黑芝麻雪糕 $𝟭𝟬𝟴
呢个真系必!食!!!可能因为知道佢哋嘅主菜不嬲都好好食,所以呢个甜品惊奇真系超大ಠ_ಠ
𝗖𝗵𝘂𝗿𝗿𝗼𝘀炸得好香口,外脆内软,肉桂味香浓。
黑芝麻雪糕真系好正🥺面头仲有啲开心果碎,成件事好夹~再配埋酱汁,做甜品一流!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟵/𝟭𝟬
椰青龙井冷泡茶

ღ 椰青龙井冷泡茶 $𝟱𝟴
系想像嘅味道,好清新𝗿𝗲𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵𝗶𝗻𝗴~用嚟解腻一流!

何兰正
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴.𝟮/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓ 😇