2024-09-22
今日去诺士佛台同朋友食午餐,上咗嚟8楼呢一间韩国餐厅啤啤Bear。餐厅非常之玩味,型格新潮,年龄都即刻降咗10岁。䢂门一打开,已经见到佢呢一只主题熊迎接我哋。再行过条走廊,就好似经过韩国地道𠮶啲横街窄巷咁,有啲招牌霓虹灯,非常之有特色。即刻有种去蒲,要去啤啤佢嘅感觉。佢装修设计都好用心,比呢啲街机围住,跳舞机、拍子机、篮球机、食鬼机等。要饮酒嘅话,当然要食炸鸡!其他一啲地道嘅韩式菜,呢度都有提供,好似蛋卷、炒年糕、泡菜饼等。Butter Garlic韩式无骨炸鸡$158最钟意食无骨嘅炸鸡,食起嚟比较有仪态。唔使lur骨咁麻烦。呢个炸鸡炸到非常之脆,食起嚟仲非常之重牛油嘅香味。见到佢上边有啲蒜头粒都知道好香。食起嚟鸡肉非常嫩滑,真系最啱送酒。黑松露酱配薯条$48冇错,主角就梗系个酱!热辣辣脆卜卜嘅薯条点上浓滑嘅黑松露酱,非常之香口。食完一条又一条。芝士铁板黑松露炸酱拉面$98呢个面真系不得之了非常之好味,一定要嗌!禾秆冚珍珠,人只太阳蛋下便有一大pat黑松露酱!放喺Gas炉𠮶度,一路烧溶啲芝士一路将佢同啲炸酱面捞匀,超正!好入味!辣炒小章鱼泡菜又少得呢?咁就叫咗呢一个韩式辣酱炒小章鱼。呢
餐厅非常之玩味,型格新潮,年龄都即刻降咗10岁。
䢂门一打开,已经见到佢呢一只主题熊迎接我哋。
Butter Garlic韩式无骨炸鸡$158
最钟意食无骨嘅炸鸡,食起嚟比较有仪态。唔使lur骨咁麻烦。
黑松露酱配薯条$48
芝士铁板黑松露炸酱拉面$98
呢个面真系不得之了非常之好味,一定要嗌!
辣炒小章鱼
泡菜又少得呢?咁就叫咗呢一个韩式辣酱炒小章鱼。
呢章鱼仔非常之爽口,撑开成把遮咁样可以黐到有好多韩式辣酱汁!个汁好正,甜甜地少少辣!
烧酒梳打
就算你唔饮酒嘅,其实呢一个都好啱,因为酒味一啲都唔重,而且饮起嚟特别清爽清新。
两个人叫咗咁多样嘢,仲有埋饮品,都系三百零蚊,非常之超值!