1K
❀ No Money So Lonely #旺角 ❀❗玩味餐厅再创高峰 可以画画嘅蛋糕⁉️❗——————————————————好钟意呢个集团旗下嘅餐厅,以出位菜式名称及大胆风格装修卷起热潮✨今次去到旺角T.O.P商场嘅分店,一试佢哋最新推出嘅「这件蛋糕是我的画板」,顾名思义就系可以喺蛋糕上画画,玩味性十足🤪另外亦有唔少泰式fusion菜式,价钱抵食又好味🤤.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 泰式香煎慢煮西班牙八爪鱼沙律(辣)$138 (3.9/5)呢个价钱居然可以食到原条西班牙八爪鱼🤩八爪鱼外皮有焦㶶嘅香气,肉质弹牙鲜甜。配上泰式酸辣酱汁,味道颇辣,可以酱汁另上。不过啲沙律菜就唔算特别好食啦🙈.☞ 泰式海鲜汤烤海鲈鱼(辣) $248 (4/5)原条嫩滑海鲈鱼🐟仲要用火炉保温,真系做到正宗泰国餐厅质素。海鲜汤味道有啲似冬阴功汤,加入咗洋葱等香料,酸酸甜甜甜甜特别开胃🤤唔算好辣。.☞ 泰式打抛猪酱意大利扁面(辣) $128 (4.1/5)超正嘅fusion意粉🍝泰式肉碎饭就食得多,原来配炒意粉都可以咁出色。打抛猪其实就系猪肉碎,味道浓郁,而且辣味强劲、份外惹味,加埋流心煎蛋,令人忍唔住一啖接一啖😚.☞ 炸鱿
❀ No Money So Lonely #旺角 ❀
❗玩味餐厅再创高峰 可以画画嘅蛋糕⁉️❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
呢个价钱居然可以食到原条西班牙八爪鱼🤩
八爪鱼外皮有焦㶶嘅香气,肉质弹牙鲜甜。
配上泰式酸辣酱汁,味道颇辣,可以酱汁另上。
不过啲沙律菜就唔算特别好食啦🙈
☞ 泰式海鲜汤烤海鲈鱼(辣) $248 (4/5)
原条嫩滑海鲈鱼🐟仲要用火炉保温,真系做到正宗泰国餐厅质素。
☞ 泰式打抛猪酱意大利扁面(辣) $128 (4.1/5)
超正嘅fusion意粉🍝
泰式肉碎饭就食得多,原来配炒意粉都可以咁出色。
☞ 炸鱿鱼圈(4件)$48 (4/5)
香脆弹牙,仲有沙律酱。
☞ 这件蛋糕是我的画板 (3.9/5)
重头戏‼️
有六款颜料,味道好似甜甜地嘅忌廉咁,味道绝对不奇怪👍🏻可以随意发挥创意喺白色嘅蛋糕上绘画。
另外亦有朱古力酱及糖果脆脆,可作装饰。
蛋糕本身带有豆腐乳酪味道,中间仲有湿润嘅海绵蛋糕,加咗甜甜地嘅忌廉都几好食😋
☞ 花生酱芝麻忌廉糖不甩麻糬窝夫 $108 (4.1/5)
一场嚟到一定要试埋佢哋嘅麻糬窝夫🧇
喺扎实嘅窝夫当中有唔少粒粒麻糬,口感特别丰富。
呢款有花生酱雪糕同埋芝麻忌廉超级好食🩷
另外仲有几粒糖不甩添。
☞ 冻开心果奶盖斋啡 $56 (3.8/5)
☞ 斑斓椰子雪冰 $56 (4/5)
两款之间搞推荐椰子雪冰🥥有原球椰子雪糕,倒上斋啡,虽然斑斓味道唔系好突出,不过好似越南椰子咖啡咁好饮。
相反另一杯就只系表面奶盖有少少开心果味。
——————————————————
✨整体味道: 4/5
✨环境装修: 4/5
✨服务态度: 3.8/5
✨性价比: 4/5
✨再访兴趣: 4/5
💞整体来讲
真系几欣赏呢一间餐厅嘅总创意,价廉物美,仲有唔少时下年轻人口味嘅菜式,打卡亦得。