2023-11-03
🌿芫茜絵 $98芫茜控一见到有芫茜豚骨汤底已经心心眼😍 从未食过芫茜汤底嘅日式拉面,一嚟到已经闻到超香嘅芫茜味,好似煲紧芫茜皮蛋汤咁成碗仲要劲绿💚睇到食指大动急不及待先饮咗几啖热辣辣滚起嘅汤,真系好好饮🥹劲浓芫茜香味仲有豚脂香嘅余韵劲夹,夹起每注面都好汤同埋blend好嘅芫茜碎,成口都系芫茜味😋 每碗都跟三大块叉烧,佢系真系好大块仲系有厚度,唔系薄薄一片,份量多过一般出面好多😳叉烧半肥瘦好够嫩,一碗份量系男士都好够好饱👍🏻🐖大赏絵 $88试拉面店掂唔掂一定要试吓个原味豚骨汤底,汤底个豚脂味劲浓郁🤩仲多咗种咸香,浓厚得嚟唔会有层油唔溜,一样系有3大块叉烧,加咗$15专登试埋个溏心蛋🥚 咬开系超流心嘅红心黄☺️ 腌得好入味但唔过咸🍤吉列虾(2只)+罐装汽水/冷泡茶 套餐 +$20加廿蚊就有多两虾虾同汽水以为咁抵只虾一定好细,嚟到系两条正常size仲系即炸上,有诚意🙌🏻🍗宫崎人南蛮鸡(2件)+罐装汽水/冷泡茶 套餐+$30两件鸡大件到我以为有四件喺到😂 系好juicy 嘅炸鸡,上面有唔留手嘅蜜糖芥末酱🍯🌯小钢炮鸡卷$38睇个名好奇会系点样样嘅鸡卷🤔 原来系用鸡皮卷住啲鸡脾肉变成条肠嘅炸鸡卷🐔
🐖大赏絵 $88
🍤吉列虾(2只)+罐装汽水/冷泡茶
套餐 +$20
🍗宫崎人南蛮鸡(2件)+罐装汽水/冷泡茶 套餐+$30
🌯小钢炮鸡卷$38
睇个名好奇会系点样样嘅鸡卷🤔 原来系用鸡皮卷住啲鸡脾肉变成条肠嘅炸鸡卷🐔 薄薄嘅鸡皮炸到脆脆地咸咸地,鸡皮焦香中间鸡肉出奇地好嫩滑
🥟明太子卜卜脆饺子 $36
饺子名符其实炸到脆卜卜,内馅葱花猪肉有肉汁,上面吱左沙律酱同明太子,咬落去多种咸鲜香🫶🏻