2022-12-12
呢间餐厅一直都想嚟朋友推介呢间餐厅会好啱我今次终于约到一行四人浩浩荡荡过嚟’玩‘吓佢🤪=====================未入门口,你都会有个感觉呢间餐厅嘅老细应该系玩得以人上至装潢枱櫈气氛布置下至餐单菜名都充满著玩味例如系‘麻麻烦烦麻辣鸡饭’‘鸡翼好多重奏’仲有一系列嘅命运餐单想要咩可能未必有亦可能系一个好大嘅惊喜岩哂我呢啲成世人最钟意抽奖,但又冇抽奖运嘅打工仔🤣位置🏠呢间餐厅喺百乐中心嘅25楼铜锣湾地铁站A出口行出嚟3分钟就会到!方便易找食物选择📜侍应哥哥落单好有自信你叫几多佢都记得晒再唔系嘅嚟到𠮶啲全部都唔系你叫既你就相信命运啦🤣🤣多啲人一齐食饭可以叫多d试多d🤪一行四人,我哋叫咗1️⃣命运拼盘(小)命运系列特别在就系你叫咗咩都唔知,今次叫咗个小拼盘,嚟到有四样嘢,黄金脆薯角,两条香肠,三只炸鸡翼,同埋一只芝士菇😍小食拼盘最啱就系一路倾偈一路食,每人钟意嘅步伐唔一样有啲人钟意食菇有啲人钟意食鸡翼,而我就钟意食薯角🤣2️⃣鸡翼好多重奏(麻辣柚子玫瑰)鸡翼拼盘有四只口味可以拣,分别水牛城,麻辣,柚子同玫瑰,前者两款口味系咸既,后者两款口味就系甜嘅,个人比较喜欢咸嘅口味,麻辣鸡翼既麻辣好
朋友推介呢间餐厅会好啱我
今次终于约到一行四人
浩浩荡荡过嚟’玩‘吓佢🤪
=====================
未入门口,你都会有个感觉
呢间餐厅嘅老细应该系玩得以人
上至装潢枱櫈气氛布置
下至餐单菜名都充满著玩味
例如系
‘麻麻烦烦麻辣鸡饭’
‘鸡翼好多重奏’
仲有一系列嘅命运餐单
想要咩可能未必有亦可能系一个好大嘅惊喜
岩哂我呢啲成世人最钟意抽奖,但又冇抽奖运嘅打工仔🤣
位置🏠
呢间餐厅喺百乐中心嘅25楼
铜锣湾地铁站A出口
行出嚟3分钟就会到!
方便易找
你就相信命运啦🤣🤣
多啲人一齐食饭
可以叫多d试多d🤪
一行四人,我哋叫咗
1️⃣命运拼盘(小)
2️⃣鸡翼好多重奏(麻辣柚子玫瑰)
鸡翼拼盘有四只口味可以拣,分别水牛城,麻辣,柚子同玫瑰,前者两款口味系咸既,后者两款口味就系甜嘅,个人比较喜欢咸嘅口味,麻辣鸡翼既麻辣好出色,会识到你头都觉得麻😂😂后者两款就相对比较甜😝
3️⃣黑漆漆墨汁海鲜意粉
我去餐厅最钟意叫啲黑蚊蚊嘅嘢食,墨汁意粉绝对系我首选🤪
墨汁意粉记得要趁热食,我如果摊冻咗先食,你会有一种感觉唔上唔落,但系热食嘅时候绝对有惊喜,而且餐厅用料大方有诚意,带子虾鱿鱼全部都大大粒😋
4️⃣明太子忌廉扁意粉
呢个意粉偏向和风,用明太子忌廉汁配上杂菌同木鱼丝,酱汁份量好足够,我哋将天使面转左扁意粉,配搭上口感更好,大推!!
5️⃣孖宝pizza(命运配黑松露杂菌)
食pizza要小心啲,如果唔想食到狼狈,可能要转做刀叉品尝,黑松露杂菌嘅黑松露酱份量好多,而Pizza嘅热力亦会令黑松露酱嘅又走咗出嚟,如果拎上手食好容易会食到成手都系,所以温馨提示一下大家🤣😂
6️⃣彩虹饮品(蓝,绿)
呢个绝对系打卡之选,食饭前先谂起想去富士山,蓝色嘅彩虹饮品嚟到就正正好似富士山一样,有种梦幻嘅感觉🤣下边系蓝色调配嘅Soda,中间隔咗一层奶泡,上边再加左一个云呢拿雪糕!得意得来又好饮😋😋
7️⃣荔枝梳打
8️⃣百香果柠檬茶
晚饭人均消费$200
系又满足又难忘既一餐饭
你亦会可能系道墙得到人生启发
例如系
‘钱唔系问题
最大问题系冇钱!’🤣🤣🤣🤣
#littlevegas #玩味 #西餐 #香港人加油 #foodiehk #foodie #foodiecollecti