2017-09-02
系网上见到呢间咁靓布置既餐厅,身为一个女仔,当然要黎潮圣下影下想呃下like啦,book左夜晚去😍d灯整到一朵朵云咁,好靓,自己相就唔多post喇😌😌😌😌唯一可以讲既就系有个花海既墙同千秋花花櫈🥀,真系好靓,想影靓相呃like既必定要去👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻order左个2人晚餐先黎讲下头盆啦,有2个小吃。左边系蟹肉虾彩虹沙律配柠檬蜜糖汁右边系特色上海赛螃蟹沙律配镇江醋左边既感觉好Fresh,d菜好新鲜,蟹肉都算大旧同多,唔会得少少。右边既加埋镇江醋汁去食个感觉好似食紧大闸蟹咁,不过蟹肉又系好多,啖啖肉。。两者比预期中好味😍👍🏻👍🏻👍🏻之后到呢个汤,系是日晚汤,今次呢个系南瓜忌廉汤,饮落南瓜味好浓郁好浓厚,配隔离个一口脆多士无得顶。👏🏻👏🏻👏🏻呢个系前菜,系佢地自家制既雪葩,我食到既好似系山渣味,因为有d酸酸甜甜咁,上面洒上左食用玫瑰花瓣,好靓😊轮到主菜上场喇,下面呢个系自家制半生牛叉烧配米型粉加甜豉油汁半生牛叉烧口感好咬口,米型粉食落个感觉好得意,不过个人觉得呢个好似唔太衬个环境😁😁到另一个主菜了,瑰族特色西班牙海鲜炖饭,故明思意系一个意大利饭,应该用左蕃茄汁煮个饭,因为味道酸酸,食落
order左个2人晚餐
先黎讲下头盆啦,有2个小吃。
左边系蟹肉虾彩虹沙律配柠檬蜜糖汁
右边系特色上海赛螃蟹沙律配镇江醋
两者比预期中好味😍👍🏻👍🏻👍🏻
到另一个主菜了,瑰族特色西班牙海鲜炖饭,故明思意系一个意大利饭,应该用左蕃茄汁煮个饭,因为味道酸酸,食落好开胃,三文鱼刺身,带子刺身,鱼子,赤虾刺身,呢d所有既刺身都好新鲜好鲜甜,食得唔多野既我都可以食得晒呢个饭😊😊😊
甜品时间到了,系好靓好靓,又可以呃like😏
一个系黑芝麻糊炖蛋,好重黑芝麻味,不过份量好大,另一个系芝士蛋糕再加入蜜糖,好香芝士味,个饼底都好重牛油味,不过又系份量大,食得太多会流。
有汽玫瑰姜梳打(嫣红),入口甜的,落到喉咙就变得有少少辣,因为佢有姜汁系里面,感觉好得意,都几好饮。