2009-03-17
本来去睇drama,但系头两日返工唔敢唔OT,做完晒D野已经8点几,由湾仔去葵青可能连半场都睇唔到,我又攰到死,所以宁愿唔去,枉我期待左一个月不过为左过Probation,唯有忍啦!好在宅男不单无话我,仲专登黎湾仔接我放工,好幸福啊又攰又饿,宅男问我想食乜,我话无所谓,佢就话黎返呢间(因为我钟意),好感动!上次食左汉堡扒,今次试红酒鸭胸(都系厨师推介!)红酒鸭胸都几大份啊!虽然我嫌鞋左少少,但系因为红酒汁好多,酒味好浓,我谂佢加左honey,所以仲有甜品!点住好好食!(宅男都话钟意!)尤其系近皮个位好滑!虽然都系汉堡扒好味D,但系都好味!下次一于试埋蜜糖鸡腿肉同猪肋骨!佢伴薯角,薯角唔脆,但系仲好,因为唔会咁热气,我钟意啊!今次终于试左绿茶冰沙,佢的冰沙系淡版奶昔,绿茶味都OK,不过整体黎讲淡左少少~但清清地唔错~下次试埋咖啡奶昔。上次草够五个印仔可以有free cake,今次试左伯爵茶蛋糕,无乜茶味,我觉得似花草味多D,清清地都可以,不过无之前那些好味~下次要试百利甜酒cheesecake~睇黎Rose Home Kitchen真系会成为我地的home kitchen了,不过只要跟你
上次食左汉堡扒,今次试红酒鸭胸(都系厨师推介!)
佢伴薯角,薯角唔脆,但系仲好,因为唔会咁热气,我钟意啊!
睇黎Rose Home Kitchen真系会成为我地的home kitchen了,不过只要跟你在一起,边度都系home
多谢你陪我啊!我会努力做好呢份工,快D草够钱同你结婚的啊!