2017-02-23
猪小姐嘅妈妈系一个好易满足嘅人 只要比佢一些小惊喜 已经可以氹得佢好欢喜衬妈妈牛一嘅大日子 猪小姐送上佢最爱嘅玫瑰蛋糕Patisserie Tony Wong除左Mango Napoleon出名又靓又好食之外 Rose Cake都一样多人欢喜 可以话系尼度嘅皇牌店铺以白色为主 比人简洁柔雅嘅感觉 一入去就见到玻璃柜入面满放住唔同款式 颜色鲜艳嘅cake 眼球会不自觉目不转睛一早已有目标而来 就系Mini Pink Rose付款后 店员会主动问需唔需要写牌 正合我心意 要加分食完晚饭后拎出蛋糕 打开后见妈妈开心又欢喜 笑到见牙唔见眼唱完生日歌加影相后就开始品尝蛋糕了!浅粉红色嘅玫瑰高贵优雅 仔细一望 花瓣有些闪粉 令玫瑰更加瑰丽 仿真度高 亦有如艺术品一般 要欣赏一番才舍得食先拿起花瓣尝一口 应该是由白朱古力制成的 味道颇为甜腻 建议大家浅尝一块便算了拿走漂亮花瓣后只剩一件普通size的小蛋糕 卖相已被彻底摧毁…小蛋糕是一件夹层的海棉蛋糕 由红桑莓慕斯 士多啤梨果肉 忌廉和海棉蛋糕组合而成 而底层是杏仁甜酥味道酸酸甜甜 莓味浓郁 清新怡人 蛋糕可与朱古力花瓣同时吃 会中和花瓣那非一般的甜
衬妈妈牛一嘅大日子 猪小姐送上佢最爱嘅玫瑰蛋糕
一早已有目标而来 就系Mini Pink Rose
付款后 店员会主动问需唔需要写牌 正合我心意 要加分
Mini Pink Rose
唱完生日歌加影相后就开始品尝蛋糕了!
Mini Rose Cake
可是蛋糕真的太小了 令人有点唔够喉
Mini Rose Cake欣赏指数十分之高 但毕竟是用美观卖相作主打 味道却很平凡 性价比甚低
不过妈妈高兴就已经满足了 祝福妈妈身体健康 每日开心快活无烦恼 继续有乖女锡