因為聖誕假的關系, 所以決定同屋企人去食餐好!其實之前已經聽朋友講過一次係珀麗灣有間唔錯嘅泰國菜,雖然有啲遠,但係一年一次嘅聖誕假係應該出去行下... 之後我就打電話去book枱,去到之後發现珀麗灣真係個唔錯嘅地方雖然有啲凍,仲係我地都決定坐出面,因为夜境係真係好靓!!服務員非常有禮貌同细心上菜雖然快 ,但係食物水準真係唔錯! 炸蝦餅 : 第一次食果時, 就已經被佢既彈牙深 深咁吸引, 再配上泰式辣酱, 簡直就係一試難忘馬拉盞炒通菜 : 必點之選, 嫩口非常 冬蔭公湯香濃6嘅椰奶香 : 好味, 最正就係生菜包 : 因為越食越開胃既關係, 所以再叫一 個生菜包, 感覺上比平時食的較辣, 以為是平平無奇 的炒肉碎, 那隱藏的辣卻不可輕視, 清甜生菜剛好 中和那辣度,為口腔帶來一點清涼感覺, 讚! 之后就係主菜咖哩炒蟹 比十個讚白飯再配上咖哩汁真係好正!!最後原來餐廳師傅全部由泰國請番黎,唔怪得咁正宗
因為聖誕假的關系, 所以決定同屋企人去食餐好!

服務員非常有禮貌同细心

馬拉盞炒通菜 : 必點之選, 嫩口非常

冬蔭公湯香濃6嘅椰奶香 : 好味

最正就係生菜包 :

之后就係主菜咖哩炒蟹 比十個讚白飯再配上咖哩汁真係好正!!

最後原來餐廳師傅全部由泰國請番黎,唔怪得咁正宗
2012-12-28
庆祝纪念