2024-11-17
我最近喺尖沙咀K11 Musea掘到宝呀!试咗「吃茶三千」嘅两款饮品📍,个人觉得好值得推介!🤩🍠慢熟浓芋鲜奶一口饮落去,首先感受到系鲜奶嘅香醇,完全唔系普通奶茶𠮶种奶味。芋泥好滑,芋香味道浓郁,系慢慢煮出嚟嘅感觉~再加埋小芋圆,咬落去烟韧烟韧,好有口感!👍无论系芋头控定系钟意浓香鲜奶嘅你,都一定要试下!💯☕自选奶茶呢个就系自订款式嘅奶茶:决明子红乌龙+特浓牛乳+国王珍珠。决明子嘅微微甘味加上红乌龙嘅香气,真系一个好特别嘅组合,配埋特浓牛乳,令奶茶更丰厚顺滑~国王珍珠份量适中,Q弹又不会过甜,啱啱好!🥤「吃茶三千」饮品真系值得一试,用心煮出嚟嘅芋头同自选茶底,完全满足咗口感同味道!而且呢间铺喺K11 Musea环境舒适,坐低慢慢享受就啱晒~😊 吃茶三千尖沙咀梳士巴利道18号维港文化汇K11 Musea 4楼411号舖#香港美食 #香港探店 #宝藏餐厅分享 #吃茶三千 #金钻凤梨 #珍珠奶茶 #香港生活 #香港打卡@chichasanchen_hk
🍠慢熟浓芋鲜奶
☕自选奶茶