餐厅: 百芳池上便當 (Mikiki)
资讯:

2021-06-01 1577 浏览
一田大减价,一年一度嘅盛事我梗系要去凑热闹啦!好钟意去 Mikiki 的一田超级市场,因为买完战利品转过弯就可以去食台式便当。慢卤猪手便当 $62🍱购物战斗完之后劲肚饿,需要淀粉质充饥,加上想吸收下骨胶原,就食咗个慢煮卤水猪手,肉质鲜嫩多汁,肥瘦均匀,卤水汁味道浓郁。白饭粒粒饱满,而且仲有每日精选配菜三款,有我最喜欢的辣辣菜莆。卤水蛋半只咸香味俱全,食过返寻味。红烧牛丸牛筋面 $59红烧汤面系列又系一定要试嘅,如果食得辣仲可以转麻辣汤底添。汤底清甜,牛丸粒粒好似乒乓波咁大,弹牙多汁,牛味浓郁。牛筋炆得软淋入味,台湾面挂汁好,吸收晒汤精华。台湾夜市香肠 $22净系睇个名已经令我挂念台湾师大夜市,台湾夜市香肠皮脆肉松,肥瘦均匀,好味到飞起。芝士奶盖玫瑰铁观音 跟餐仲可以upgrade特色台茶,芝士奶盖不能错过, 玫瑰清香,铁观音 好味。芝士奶盖红莓果茶我忍唔住加了芋圆,Q弹粉嫩,红莓果茶带果香,酸酸甜甜好开胃。

慢卤猪手便当 $62🍱

红烧牛丸牛筋面 $59
红烧汤面系列又系一定要试嘅,如果食得辣仲可以转麻辣汤底添。

台湾夜市香肠 $22

芝士奶盖玫瑰铁观音