2020-12-14 845 浏览
前排喺ig见到有个台湾朋友po呢间👇🏻吃茶三千嘅嘢饮,仲话系推介😹而香港原来有两间分店,所以黎将军澳呢间试吓🥰🤤黎之前都上网睇过系有嘢食嘅,不过个店员就话,有嘢食呢间同吃茶三千 系唔同铺头🤔,不过可以买入去饮😹😹即时r晒头🤔(所谓两间铺头系喺同一个位,无任何嘢分开/隔住),但唔理啦~佢话买得入去饮,就顺便食埋晚饭👍🏻👆🏻有台湾面、火锅、石烧牛扒,选择唔算太多👇🏻👆🏻第一时间紧系买返杯饮😹😹佢系可以自己拣茶底、调味、配料👍🏻餐牌旁边仲有推介款式~俾钱之后就可以望住佢地整嘢饮👇🏻👇🏻呢次试咗国王珍珠奶茶☕茶底系来自台湾南投嘅凤眉红茶,所以奶茶唔会好似以前饮开𠮶有胶味,而系真真正正有茶香嘅珍珠奶茶👍🏻珍珠就正常,都几烟韧~而且少甜之后真系唔太甜😹饮咗都无咁大罪恶感嘢食方面,秋冬天就紧系要打边炉啦😹我地每人一个 等一个人火锅~已经配咗指定嘅8款配料(例如冬菇、豆腐、娃娃菜等),而肉类同汤底都系拣一样,最后仲可以配多4款配料👍🏻👍🏻之后就会放晒落锅先送上黎嘅,等佢滚一阵就食得,好似其他台式𠮶啲一人火锅咁(尖沙咀有间臭臭锅都唔错架) 88蚊食到饱😹😹女仔未必食得晒~系平平地边炉之选~

👆🏻有台湾面、火锅、石烧牛扒,选择唔算太多👇🏻

国王珍珠奶茶

等一个人火锅