2004-11-25
今朝收工返来,训左朝早,洗埋d衫.之后同姨妈姨丈阿爸阿妈一齐去左珍寳海鲜舫饮茶.去到第二层,个知客话呢层静d,食物精致美味.服务会较好d, 佢话第三层好多旅行团到,会嘈d, 多人d, 但系就传统的中华美食. 之后我地谂住想食得清静d, 豪一次啦. 我地一行五人, 个知客话我地得四人台, 五个人要出露台,我姨丈唔热得, 一定要有冷气至食得舒服.都唔知个知客系迷赶客,裹面明明有d四人台,只要加个位迷serve 到我地啦. 仲要一系要我地出露台,一系坐sofa饮茶,佢都傻既.我地一于去返三楼的传统中华美食.之后我地叫左干蒸烧卖,小笼饱, 蜜灸金华腿, 京式素鹅, 菜远牛河, 瑶柱蛋白炒饭.干蒸烧卖,小笼饱都几好食菜远牛河, 瑶柱蛋白炒饭都炒得好好味小食: 京式素鹅都几开胃但系蜜灸金华腿就唔掂啦, 都未整熟就拎出来比客人食, 但仲要系差唔多食完所有食物先上台. 应该整左好耐至真架,点解会甘差既? 之后再拎番入厨房煮多阵, 但都系麻麻地好食, 但我姨妈仲意食呢!埋单325.6, 有恒生吉,有九折!唔计二楼个女知客同碟蜜灸金华腿, 整体来讲都算几好,有避风塘景同新装修的中华传统海鲜舫饮茶.
之后同姨妈姨丈阿爸阿妈一齐去左珍寳海鲜舫饮茶.
干蒸烧卖,小笼饱都几好食
菜远牛河, 瑶柱蛋白炒饭都炒得好好味
小食: 京式素鹅都几开胃
埋单325.6, 有恒生吉,有九折!