2023-04-11
想试呢间豪隍点心工房好耐,但系佢敬业街𠮶间总店成日都有超多人排队(排到成条楼梯都系人)所以成日都因为太肚饿就打消念头😅😅而家佢喺鸿图道嘅分店可以用app攞飞,所以今日终于的起心肝去试‼️豪隍虾饺皇(两粒)$27 😋虾仁烧卖皇(两粒)$27 😋果然不负众望,虾饺同烧卖都系超级巨型!😱😱😱虾饺个皮晶莹剔透,唔算太薄,但都可以理解因为个虾饺都实在太大,如果太薄嘅话好容易穿🤡🤡但系个皮系超级软熟(我平时系钟意食馅多过食皮,但都觉得佢个皮好好食👻👻)个馅亦都系有超级多粒原虾!烧卖都唔执输,每一只都有一只好大嘅虾仁喺上面,咬落去真系每一啖都食到虾肉!🦐🦐🦐 虽然每一笼都系得两粒,但given佢个size我觉得个价钱系可以接受嘅~笼仔马拉糕 $27山竹牛肉球 $25四宝鸡扎 $33鲜虾菜苗饺 $27 😋脆皮银萝肠 $27脆皮鸡中翼 $27杞子桂花糕 $25 😋其他点心质素都好高,最欣赏系佢啲蒸点,够湿润但又唔太油(因为有时食到鸡扎个皮好干😅😅但佢哋个皮几好味😚)印象比较深刻嘅系鲜虾菜苗饺同埋桂花糕,桂花糕好清同埋冇渣~鸡扎都唔错,系有我唔钟意食既芋头姐😅😅脆皮鸡中翼就唔太推荐,腌够味,但系有少少炸得太
豪隍虾饺皇(两粒)$27 😋
鲜虾菜苗饺 $27 😋
脆皮银萝肠 $27
脆皮鸡中翼 $27
杞子桂花糕 $25 😋
其他点心质素都好高,最欣赏系佢啲蒸点,够湿润但又唔太油(因为有时食到鸡扎个皮好干😅😅但佢哋个皮几好味😚)印象比较深刻嘅系鲜虾菜苗饺同埋桂花糕,桂花糕好清同埋冇渣~鸡扎都唔错,系有我唔钟意食既芋头姐😅😅脆皮鸡中翼就唔太推荐,腌够味,但系有少少炸得太干☹️☹️脆皮银萝肠几特别,佢有少少似炸两肠粉同埋萝卜糕嘅结合😂😂
味道:👩🏻💻7.5/10
性价比:👩🏻💻8/10
环境:👩🏻💻6/10
呢间点心算几抵食,大件又好味!😙😙但系座位比较少,所以想食嘅话记得喺App拎定飞,或者拣唔系太多人嘅peak hour试啦~