帮衬咗成十年,由博文街到搬到嚟富贵街大铺,睇住老板(即系一夫当关嘅主厨)对食材同煮法嘅坚持,佢一定要用最靓,同即刻煮,每个𩠌菜嘅煮法都讲得出佢嘅典故,对食材同煮法系瞭如指掌,一撩起佢讲嘢,就有排讲😂讲酒又系,讲得兴起,就攞埋自己啲珍藏出嚟畀我哋试😋今晚我哋一行6人,订咗克罗地亚烧原只西班牙墨鱼海鲜饭、火焰云石板烧冰岛羊扒、酥皮焗美国限量 Flat Iron 牛肩肉牧羊批、法国顶级鹅肝、白酒忌廉煮法国圣米歇尔湖蓝青口、瓦锅芝士焗法国鲜羊肉肠肉酱意大利手工意粉同西班牙红花忌廉面包布甸伴蜂板配雪葩。墨鱼饭只墨鱼好大只,好弹牙架,个饭有啲汤汁,好鲜味,正!但份量大,一定要人多至得。冰岛羊肉味好清冇咩骚味,老板话因为佢哋嘅饲养环境系纯天然冇污染,食嘅系岛上全天然嘅植物,啱晒唔中意食骚味但又想试吓羊嘅朋友👍🏻Flat Iron 又系不得了,呢种 cut 老板功架劲,质感牛柳咁嫩,肉味都浓,大大块,但价钱只系牛柳一半,可惜系限量,随时冇。蓝青口系佢名菜,唔驶多讲。佢个鹅肝多士都出名,但今次我哋试新嘢,系法国著名农场人道饲养嘅出品,油脂甜醇,超厚,真系外脆内嫩,4个人 share 一客好啲。羊肉酱意粉

羊肉酱意粉,中意羊就一定劲中意,个味好复习多层次,肉味浓烈,超正!
甜品佢独步天下,一款就够杀,但系西班牙红花𠮶味好细腻唔系人人知咩味,总之系特别同好食,虽然佢叫多士,但个质感唔系食开𠮶种多士啰。

总括嚟讲,食物高质,好正。识食嘅会觉得价钱偏低抵到烂(讲紧食材质量同级数),唔识嘅一开始斋望个 meun 就会觉得价钱好贵,但其实佢啲嘢份量好大嘅,全部大大份。唯一美中不足嘅,系时间,佢得一个人煮,𩠌菜手功复杂又制作需时,有时全场爆满真系要等好耐,建议早一日 what's app 落定食咩,咁就冇等得咁夸张。
坚。好食👍🏻正!
克罗地亚烧原只西班牙墨鱼海鲜饭
拿玻里 pizza
火焰云石板烧冰岛羊扒
卡邦尼意大利三色云吞
题外话/补充资料: 店员好nice,其实楼面都系得一个人,订枱时佢已经会提你因为时间关系,最好一日前出咗菜单先。因为太多选择,其实可以直接同佢讲 budget 几多, 想几钱埋单,佢会写埋菜单畀你参考😋而且佢哋好多时令 add hot item 系 meun 冇,建议请佢写菜单参考。
2019-12-23
克罗地亚烧原只西班牙墨鱼海鲜饭
拿玻里 pizza
火焰云石板烧冰岛羊扒
卡邦尼意大利三色云吞
  • 克罗地亚烧原只西班牙墨鱼海鲜饭,鹅肝多士, 白酒忌廉煮法国圣米歇尔湖蓝青口