2012-08-18
今次同上次吾同求其一餐就算,而系想再试清楚. 今日同样都系工作关系路径,约下午两点,同上次一样都系无咩客人,只有三个. 今次可以慢慢谂食咩. 拎起点𩠌纸一睇. 原来大部分ge都系现成货,所以一律吾拣,就只点自家制ge, 要左沙爹牛肉, 猪肠, 猪皮, 禽拿猪手, 跟冻奶茶 total $41, 本想要牛腩, 可惜同上次一样都系无....吾知点解!沙爹牛肉: 沙爹味不足, 松肉粉放得太多有点(妹)同太谂ge感觉,完全无牛肉ge质感猪肠: 应该系用新鲜ge,可惜白而无味, 虽然2经去除臭腥味,但系完全无卤水ge香味,就似白烚!份量亦偏少.只有五少件,口感似(赵) 毛巾猪皮: 呢个都ge有口感都算ok, but比较偏咸禽拿猪手: 南乳味过重,如果钟意食重口味ge人士会接受到,可惜带有浓重ge雪味汤底: 淡左少少,就好似煲好左个汤plus水咁样食完之后,感觉味精太重,偏咸,香味吾够!!
猪皮: 呢个都ge有口感都算ok, but比较偏咸
汤底: 淡左少少,就好似煲好左个汤plus水咁样
食完之后,感觉味精太重,偏咸,香味吾够!!
题外话/补充资料:
如果一间车仔面only靠买现成野拎黎卖,咁我觉得无需出去食车仔面,系屋企自己煮都有一样ge
效果,right?
辣椒油好似有轻微ge油噫味,可能存放时间太长,导致变味!!