2019-01-28 213 浏览
味千喺我心目中係一個好保守嘅拉麵店,星期日行過,見到佢大大隻字寫住「免收加一服務費」,心諗餐廳喎!有無咁好唔收加一呀!咁抵,一於入去食吓先,入到去見到嘅環境係我估唔到嘅!有別於以往嘅風格,餐廳採用了開放式廚房,保證新鮮衛生!坐底無耐,店員拎咗張紙仔比我,上面有個QR CODE,原來而家佢地用網上點餐,夠哂方便,而麵條都可以選擇軟/適中/硬,方便到老人家同小朋友,真係夠哂貼心!全盛拉麵(HKD68)︰1.吉列蝦~半個部份吸入香濃湯底,另有一番風味,另一半香脆可口!2.芝士餡嘅大大條獅子狗~芝士量很足亦很香,而獅子狗外層脆脆的,形成外脆內軟!3.叉燒~肥瘦參半,夠哂入味,一啲都唔黐牙!4.蟹柳同栗米~基本嘢,無咩特別!食拉麵,最重要嘅,當然係湯底喇~佢用豬骨湯底,加埋獨有嘅香料,真係好香好正呀!最後,真係以68蚊就可以埋單走人,好滿足好抵呀!

全盛拉麵(HKD68)︰
3.叉燒~肥瘦參半,夠哂入味,一啲都唔黐牙!
4.蟹柳同栗米~基本嘢,無咩特別!

最後,真係以68蚊就可以埋單走人,好滿足好抵呀!
2019-01-26
午餐