2022-02-21
Cafe hopping已经成为咗生活不可或缺嘅一部分☕️😗Weekend去咗以蓝色为主调嘅Bluebird Coffee🕊佢装修充满现代感 而且设有室外位置💙🌴今次我都几早黎 条街无乜人 坐室外好chill喔~-通常我想饮斋啡都系嗌冻Americano❄️但呢几日咁冻再饮冻野真系会变雪人☃️🥶但weekend饮热Americano又好似有啲太chur😹所以呢个时候我通常会拣Hand-drip coffee😼而呢度共有四款Hand-drip可供选择($68)☕️-❥ Yirgacheffe Dumerso位于埃塞俄比亚嘅耶加雪夫咖啡豆 采用浅烘焙☕️带有清爽花果香味 整体味道非常清新🌸❥ La Paz Marcala, Entre Caminos Fernando Contreras位于洪都拉斯嘅咖啡豆 酸度较底🇭🇳中等醇厚度 有颇明显嘅朱古力味🍫-饮咖啡就梗系要配啲轻食😎我地嗌咗三文治同两款甜点(´・ω・`)-🥪Spicy Bolognese Sandwich $58辣辣地嘅肉酱味道浓郁 非常惹味😛当中嘅香草同火箭菜亦增加咗味道层次🌿-🍰Chocolate Loaf Cake $36好大件嘅l
佢装修充满现代感 而且设有室外位置💙🌴
今次我都几早黎 条街无乜人 坐室外好chill喔~
通常我想饮斋啡都系嗌冻Americano❄️
带有清爽花果香味 整体味道非常清新🌸
位于洪都拉斯嘅咖啡豆 酸度较底🇭🇳
中等醇厚度 有颇明显嘅朱古力味🍫
饮咖啡就梗系要配啲轻食😎
我地嗌咗三文治同两款甜点(´・ω・`)
🥪Spicy Bolognese Sandwich $58
辣辣地嘅肉酱味道浓郁 非常惹味😛