2023-10-21 940 浏览
最近喺社交平台经常见到呢间卖现切手Tiramisu嘅舖头,经常都有好多款唔同味道嘅Tiramisu,而且主张系零卡糖,搞到我心思思想去试吓🤤今日我终于嚟到荃湾分店,见到起码有10多款唔同味道选择,例如有经典原味Tiramisu、宇治抹茶年糕Tiramisu、港式糖水杨枝甘露Tiramisu等等。睇到人花多眼乱,不过我呢个抹茶控,当然梗系拣咗宇治抹茶味啦🤣虽然一件Tiramisu要$58,价钱略为有少少贵,但佢size一啲唔细件,而且里面放咗唔少麻糬,材料十足。淡淡的抹茶甘香配上微甜嘅红豆蓉,再加上烟烟韧韧嘅麻糬,口感十足,味道相当唔错👍🏻😋最后我都想称赞一下呢间舖头,虽然只系买一件Tiramisu,佢都会送一个保温袋俾客人,非常细心👍🏻👍🏻👍🏻