那天突然好想打边炉,于是去了大围呢间616去渌一渌~呢间野唔同个D放题式餐厅,可供选择的食物唔多,得牛。但系就系好多你食过都未必识的部位喔!一入到去先知间野装修得好怀旧餐垫上就印好了每部份的名同大概要渌几耐时间,好细心喔好得意呢用番呢种盘去放不同部位。我地叫左一set 的这个,咩都有的。不过就算用上面幅图对照住食都会分唔清自己食左咩大概呢,得封门柳,熟牛腩,牛腩心,黑柏叶,双层腩,挽手腩个d好食,其他位冇乜膏所以会鞋。餐垫冇讲但实物有的系牛骨髓,牛丸同一d唔sure叫咩但好似根部渌完似硬d的花胶的物体。 (右下角那种)牛骨髓好恐怖,唔敢食lol有d部位因为数量少,所以每两人只可点个几样的其中一种。我地拣左封门柳。 呢到的牛唔同雪到好冰个d雪花肥牛,佢地系新鲜本地牛肉喔好似食落系有明显分明,冇咁肥冇咁软,多d肉味但唔鞋的。 呢度冇好多野拣,得牛同菜,丸就得牛丸不过呢度的牛丸真系超级好味,同平时食的有非常大分别系好实在的一粒牛肉丸,平时个d系一粒粉同似牛丸味的波lol个汤底系牛骨煲的,有一堆堆汤渣,好实在我地两个又唔多食得哂了,但呢度的边炉同食开的好唔同,值得一试既如果觉得平时放题定涮涮锅
那天突然好想打边炉,于是去了大围呢间616去渌一渌~
一入到去先知间野装修得好怀旧

餐垫上就印好了每部份的名同大概要渌几耐时间,好细心喔
好得意呢用番呢种盘去放不同部位。
其他位冇乜膏所以会鞋。

牛骨髓好恐怖,唔敢食lol
有d部位因为数量少,所以每两人只可点个几样的其中一种。
我地拣左封门柳。

呢到的牛唔同雪到好冰个d雪花肥牛,佢地系新鲜本地牛肉喔好似
食落系有明显分明,冇咁肥冇咁软,多d肉味但唔鞋的。

呢度冇好多野拣,得牛同菜,丸就得牛丸
不过呢度的牛丸真系超级好味,同平时食的有非常大分别
系好实在的一粒牛肉丸,平时个d系一粒粉同似牛丸味的波lol
个汤底系牛骨煲的,有一堆堆汤渣,好实在
如果觉得平时放题定涮涮锅的好似好假,多味精又好似好化学济feel,呢间会冇呢d感觉
不过个人比较中意放题lolllollololl
比较挂住好薄又多油花的肥牛,仲有咩都有的感觉,仲有雪条!! 仲有任饮的汽水,仲有d完全唔啦奸但放题有的炸物同刺身
^u^ 放题开心d,每款黎dd但可以试好多野,狂画纸狂点开心d