2023-05-15
年头才开业的新店门面颇为简约美观,特别是招牌仿似一个绳结引人入胜,进去后就见约十个吧台位置和数个卡位,黑色云石桌加上和风木系装修,带有神秘感,犹如炸衣下包裹著什么内容物一样令人好奇打开餐牌就看到琳琅满目的吉列炸物,定食类有和牛、黑豚、海鲜和滑蛋当饭等,另外可以单点,在定食之上变得更丰富,酒品类除了常见的三得利还有来自大阪箕面的数款手工啤酒,箕面以瀑布著名,山水自然培育出好酒吉列日本黑豚肉眼定食 | $228 | 7.5/10埋位时咁啱见到师傅切紧,即刻入坑叫咗,因为面衣几酥脆,入面仲有小小粉嫩,值得一赞呢度服务贴心,会问客人想食肥d定瘦d,我地叫咗偏瘦既黑豚肉,食落都唔会柴,肉质松软带住淡淡肉香几钟意定食既配菜,椰菜丝系最佳拍档,因为可以有爽脆清新口感,解腻一流,旁边渍物系大根柚子渍,闻落几香,口感清爽,汤品唔系普通味噌汤,而系牛尾汤系熬足6个钟,饮落唔多油几顺喉,米就用咗绢光米,米粒晶莹唔会过黏吉列日本和牛三文治 | $180 | 8/10食得吉列和牛当然唔可以错过招牌菜和牛三文治啦,几钟意呢间用松软面包加上小小特制牛排汁,可以提升鲜味同解腻,入口脆香既和牛同方包相得益彰
吉列日本黑豚肉眼定食 | $228 | 7.5/10
吉列日本和牛三文治 | $180 | 8/10