2018-11-09
#笨手笨脚 嘅 #小秘书,琴晚居然跟人去耍 #太极 👊🏼 真功夫未出、汗都冇一滴.. 就衬收工/上堂之间𠮶90分钟,快闪落北角,叹 祥发茶餐小厨 驰名嘅 #瑞士鸡髀 🤩 做晚餐。估唔到用嚟陪衬 #瑞士鸡髀 嘅食物都可以咁多选择🤩 不过因为唔想第一堂就迟到,所以拿拿临拣咗个ABH餐(下删100字... 大家有时间可以去帮衬吓,顺手欣赏吓 #祥发 个餐牌有几多选择😅)#瑞士鸡髀 率先上枱,单睇卖相都知卤得非常入味😋 虽然系咁,肉质依然保持我好鲜嫩,果然名不虚传👍🏻 而配菜居然系 #猪润即食面 x #炸鲮鱼球 👀 #猪润即食面 比想像中份量大,猪润味道都ok嘅,不过汤底无咩特别,用嚟衬托即食面,无咩惊喜💭 反而个 #炸鲮鱼球 唔好睇佢细细粒,不过师傅似乎真系用鲮鱼肉打起嘅,中间仲酿咗啲虾米粒,好野味👍🏻👍🏻 最后个餐饮再配埋杯 #蜂蜜红枣水 好滋补!加加埋埋都只系$44🤪老板好癫啰!