喺上环市政街市熟食中心入面 有间好隐蔽 已经开业左六十几年嘅老冰室😍最近见到都几多人推介个煎西多士同埋玻璃樽仔冻奶茶☕️即刻试试佢🤓.📌西多士 $27西多士一上枱已经闻到超香 卖相都好吸引 煎到金黄色🔥呢到同平时唔同唔系炸系煎 加上佢中间冇搽馅 combine左西式嘅French toast😝食落冇平时西多𠮶种油腻感 但依然做到外脆内软嘅感觉 连四条边边都煎到脆卜卜💕仲有煎完焦焦地嘅香味🤩同平时一样都系两片方包夹埋🤪但就算中间冇平时嘅花生酱🥜每块面包两面都沾满蛋浆 淡淡鸡蛋香 面头再淋满香甜嘅炼奶 加埋一齐已经好香好惹味😎不过由于要需花时间慢慢煎 所以出餐就会比较慢🤫但真系必试呀‼️.📌樽仔冻奶茶 $17用玻璃樽装住港式奶茶再雪冻 额外多左重装瓶嘅工序 而家真系好少见🙈平时加冰嘅冻奶茶都会越饮越淡 但系呢度唔会👍🏻由头饮到味都系好香浓 甜度适中 口感够幼滑🥰茶味唔算特别浓厚☕️偏重奶味🥛我自己会想茶味再浓啲 朋友就话正宗嘅港式奶茶应该要奶味再浓少少🤏🏻

📌西多士 $27

📌樽仔冻奶茶 $17