「基地贰」位于赫德道,位置就脚,平日放工同朋友去觅食都好方便。餐厅有上下两层,一去到上层,完全系另一个世界, 180度LED Wall呈现流动嘅银河星宿,好靓!同朋友见到即刻「哗!」一声。呢间打卡餐厅嘅泰式fusion菜,由前酒店大厨主理,食物卖相同味道都唔错!➺➺软壳蟹柚子沙律$148柚子又甜又多汁,酸辣汁好惹味、清新,好开胃!软壳蟹内层蟹肉保持到水份,外层炸粉好薄好轻盈好香口!➺➺基地炒饭$288卖相惊喜,炒饭好入味,充满酱油香!半只龙虾有我前臂咁大,好多蟹膏,蟹籽粒粒分明爽脆,龙虾肉好鲜甜,用工具成块龙虾肉起出,一大啖一大啖咁放落口,啖啖都系幸福感!➺➺冬荫功卡邦尼意粉$248冬阴功同卡邦尼汁融合起嚟香上加香,质感厚实,意粉挂汁,混和埋半熟嘅蛋黄浆,令意粉更滑,尽快食用口感最好!➺➺芒果班兰糯米饭$168同时可以食到斑斓味同原味糯米饭,糯米饭上枱嘅时候仲暖暖哋、好绵糯,椰浆、糖粉、芒果、士多啤梨都甜丝丝,最画龙点睛嘅系炸椰丝,香口又味道突出!➺➺Babyccino$88鲜奶同海盐焦糖浆嘅混合,重奶味、唔太甜!➺➺Summer beach$88卖相感觉好夏日,tonic water

➺➺软壳蟹柚子沙律$148

➺➺基地炒饭$288

➺➺冬荫功卡邦尼意粉$248

➺➺芒果班兰糯米饭$168

➺➺Babyccino$88
鲜奶同海盐焦糖浆嘅混合,重奶味、唔太甜!

➺➺Summer beach$88
卖相感觉好夏日,tonic water同果汁混合出嚟嘅mocktail,加埋罗勒叶,口味清新,配合返Summer Beach嘅主题!

10% service charge