2018-11-20
胶饮管讲咗好耐话唔用,终于今年有较大的回响,有些连锁店响应停止使用胶饮管,不过人始终系贪方便,点都希望饮冻饮嘅时候饮得舒服啲。 所以,用纸饮管代替胶饮管成件事都变得简单得多,只可惜用纸做的物料相对成本较高,所以要经过很多年嘅大众声音先能够得到今时今日的效果。虽然系迟了点,不过有心唔怕迟,最紧要踏出第一步。大快活用纸饮管代替了胶饮管的做法有带头作用,饮了一口,初时嘅口感同胶饮管系有啲唔同,不过慢慢地就适应咗,纸饮管唯一唔方便就系浸得太耐会变软,其他没有分别吧!纸饮管抵赞指数🌟🌟🌟🌟说回这天吃的咖哩鸡饭,大快活标榜王牌食物,所以同烧味一样一直占据著墙身餐牌:分量:鸡四件、薯仔两件、一碟饭、少量配菜价钱:$62(连饮品)味道 :咖哩不是很辛辣,对于吃辣的我唔系太有感觉,反而有少少偏咸,咖哩汁唔孤寒送饭有余,薯仔煮得唔够林冇咁粉。整体来说,咖哩鸡饭不过不失,不差,胜在出得快不用等,而且可按自己需要免费添饭。抵赞指数🌟🌟🌟
纸饮管抵赞指数🌟🌟🌟🌟
分量:鸡四件、薯仔两件、一碟饭、少量配菜
价钱:$62(连饮品)
抵赞指数🌟🌟🌟