2016-12-03
周六一个人行尖沙咀谂住开始睇下买咩圣诞礼物好,行经金马伦道见到原来开左间新餐厅,门面装饰都几令,所以决定入去医下肚!望落去以为系韩式/西式的甜品为主,环境都几令午餐有唔少的意粉选择,对于我黎讲真系好难的选择,基本上每一款我都想试...到最后就选择左海胆明太子扁意粉连一只水杯都有自己的店名,呢间野都算有心机有诚意去投入成本。海胆明太子扁意粉,有足足三片的加拿大海胆,表面再撒下了少许海苔。扁意粉入面加上了好大量的明太子,味道有少少辣辣咸咸。扁意粉炒得几好,唔会太软身,食落口重几有咬劲。海苔的味道几好,而最重要既系个三片海胆,好甜好大块,食落口唔会觉得D海胆唔新鲜,海胆的质素非常好!好少可系日式餐厅以外的餐厅食到有质素的海胆去煮野食。成大片海胆,吸引到不得了呀!蓝蝶花蜂蜜柠檬,可能系我今年饮过最令的野饮。用蓝蝶花用蜂蜜去调色,劲令。饮落口酸酸甜甜,好开胃,味道好清爽,唔会太甜。舒服!食饱左梗系要整杯甜品,见到有两款圣诞推介,决定试试。圣诞树Nutella软雪糕,见到个下真系觉得童真翻哂黎,好令。表层的棉花糖上层撤下了紫苏梅粉,酸酸地的味道令棉花糖不会太甜。底层的Nutella软雪糕好大杯,雪
Los Angeles
圣诞树Nutella软雪糕
底层的Nutella软雪糕好大杯,雪糕好滑身,唔会劲甜,我都冇估到自己可以KO哂成个甜品。好满足!